шпаргалки до заліку з психології особистості

Вспомогательные материалы - шпаргалки (шпоры) для подготовки к экзаменам, госэкзаменам, для написания контрольных, курсовых и дипломных работ по психологии. Дорогие студенты! Здесь вы можете ознакомиться с краткими вспомогательными материалами по основным темам базовых разделов психологии — шпаргалками по психологии, или, как их еще называют, шпорами по психологии. В каждой шпаргалке очень кратко изложена основная суть темы. Шпаргалки предназначены для того, чтобы быстро вспомнить суть темы и сориентироваться в ней. Они могут понадобиться при выборе темы дипломной работы, а также в процессе подготовки к экзаменам, госэкзаменам и т.д.


Шпаргалка з психології (скорочена шпора) Види психології: 1. Нар. психол. – це відображ. на осн. прислів., нар казок, худ. творів, що містять опис різних ха-рів. Види психології: 1. Нар. психол. – це відображ. на осн. прислів., нар казок, худ. творів, що містять опис різних ха-рів, різ. емоц. станів. 2. Життева (побут.) психол.- склад. на протязі життя і є відображ. її власного бачення псих. процес та явищ. 3. Релігійна психо. – базуеться на вірі у певні постулати дух.життя. Предмет психології – це псих.процеси і явища псих. стани особистості . Завдання психології не лише описати псих. процеси і явища, а в поясненні механізмів на основі яких здійснюеться псих діяльність люд.


Це готова «шпора», написана реальними преподом. Тут знайдеш все необхідне з Психології, а інше - справа техніки. Ні пуху, ні пера! . Горбунова М.Ю., - Загальна психологія. ЗМІСТ: Горбунова М.Ю., Ножкина Т.В.. Шпаргалка по психології: Відповіді на екзаменаційні квитки. - М: Аллель-2000 - 64 с. - (Повний залік)., 2005. Все вивчити - життя не вистачить, а іспит здати треба. Це готова «шпора», написана реальними преподом. Тут знайдеш все необхідне з Психології, а інше - справа техніки. Ні пуху, ні пера! 1. психологія як наука. 2. зародження психології як науки.


Психоло́гія (від грецького ψυχή (psyché) — душа, дух; λόγος (logos) — вчення, наука) — наука, що вивчає психічні явища (мислення, почуття, волю) та поведінку людини, пояснення якій знаходимо в цих явищах. Психологія як наука має особливості, що відрізняють її від інших дисциплін. У науковому вжитку термін “психологія” вперше з'явився у XVI ст. З XIX ст. психологія стає самостійною експериментальною галуззю наукових знань.


У гуманістичних, філософських та психологічних концепціях особистість - це людина як цінність, заради якої здійснюється розвиток суспільства. Особистість - одна з семи іпостасей людини. Інші - це людина як індивід, людина як організм, людина як індивідуальність, людина як "Я", людина - роль, людина як фізичне тіло, підвладне всім законам механіки. Ці характеристики розкривають поняття "людина" з різних боків і не є тотожними. Вони утворюють єдине ціле, і водночас кожна має свої особливості.


Особистість – це багатогранна психологічна структура, яка характеризує, перш за все, її соціальну сутність, що формується та набувається в процесі життя в предметній діяльності та спілкуванні шляхом засвоєння суспільних форм свідомості та поведінки. Тому ІНДИВІДУАЛЬНІСТЬ – це сукупність індивідних особливостей та особистісних властивостей, характерних лише для даної людини, таке їх поєднання, яке відрізняє одну людину від інших та утворює її своєрідність. Це індивідуальна неповторність людини. Дослідження особистості спираються на ті ж самі принципи, що використовуються при вивченні психіки, але конкретизовані під вирішення задач психології особистості. Такими принципами є


54. Психологічні характеристики темпераменту та особливості діяльності особистості. ПИТАННЯ ДО ЗАЛІКУ з навчальної дисципліни „Загальна психологія” Галузь знань: 05 „Соціальні та поведінкові науки”. Спеціальність: 053 „Психологія” Освітній рівень: бакалавр 2 курс. 1. Співвідношення понять: людина, індивід, індивідуальність, суб’єкт.


Шпори з загальної психології 90 питань Предмет психології як науки. Структура. Завдання і стан сучасної психології. Психологія в системі наук. Основні галузі психології. Поняття про психіку. Функції психіки. Рефлекторна природа психічного відображення. Основні етапи становлення предмета психології; сучасні напрямки у психології. Мозок і психіка. Основні процеси та закони ВНД. Аналітико-синтетична діяльність мозку. І та II сигнальні системи. Динамічний стереотип. Локалізація психічних функцій у корі головного мозку. Функціональна асиметрія півкуль головного мозку. Основні форми прояву психіки т.


20. Психологічні особливості дорослого віку. Основи сучасних дослідженнь психології дорослих заклав Еріксон, виділивши три стадії в її розвитку.центральний психологічний момент в ранній зрілості (25-35 років) –посилення інтимності, близьких особистих зв’язків з іншими людьми. Особистість можна визначити як сталий комплекс якостей людини з усіма її біо- та соціально-психічними властивостями, що їх вона набуває під впливом оволодіння відповідною культурою суспільства і конкретних соціальних груп та спільнот, до яких вона належить, у життєдіяльність яких включається і на життєдіяльність яких впливає.


Психологія особистості та діяльності. У результаті вивчення глави 2 студент повинен: знати. У соціології, психології та інших суспільних науках особистість визначається як стійка система соціально-психологічної сутності людини, її суспільно-значущих рис (якостей), які формуються в результаті засвоєння людиною форм свідомості, поведінки і досвіду розвитку людства. Особистість має свої погляди і переконання, які проявляються в міжособистісних і суспільних відносинах. У процесі розвитку теорії особистості у вітчизняній психології інтерпретація поняття "особистість" пройшла ряд етапів: 1) 1917-1936 рр. - Особистість розуміється як профіль психологічних функцій


Питання до заліку З курсу «Елітарна і масова культура: український вимір», заочна форма навчання. Питання до заліку з дисципліни «Історія української культури», заочна форма навчання. Москаленко В.В. Презентація "Психологія особистості. Ч. 1". Презентація "Психологія особистості. Ч. 2". Крейдун Н.П.


Будь в месте с нами в курсе последних событий образования и ЕГЭ. Внезапно наступила сессия? Не беда, шпаргалки на помощь придут всегда! Поиск на сайте. Поступающим. Студенческие новости. Новости ЕГЭ. О шпаргалках и экзаменах. О профессиях.


шпоргалка "Шпаргалки з педагогіки і психології" з предмету "Психологія та педагогіка". Робота є оригінальною та абсолютно унікальною, тобто знайти її на інших ресурсах мережі Інтернет просто неможливо. Дата та час публікації: 05.09.2010 в 22:55. Автором даного матеріалу є Олег Вернадський. З моменту опублікування роботи її переглянуто 3221 та скачано 109 раз(ів). Для ознайомлення з відгуками щодо роботи натисніть [перейти до коментарів]. По п'ятибальній шкалі користувачі порталу оцінили роботу в "5.0" балів. Олег Вернадський.


Ч - 90 Психологія особистості: Навчальний посібник для організації навчальної роботи з курсу для студентів, що навчаються за кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» психологічних та непсихологічних спеціальностей. / О. О. Чумак ; Держ. закл. „Луган. нац. ун-т імені Тараса Шевченка”.


В шпаргалке в краткой и удобной форме приведены ответы на все основные вопросы, предусмотренные государственным образовательным стандартом и учебной программой по дисциплине «Психология». Книга позволит быстро получить основные знания по предмету, повторить пройденный материал, а также качественно подготовиться и успешно сдать зачет и экзамен. Рекомендуется всем изучающим и сдающим дисциплину «Психология» в высших и средних учебных заведениях.


Психологія особистості — галузь психологічних знань, яка займається вивченням психічних властивостей людини як цілісного утворення, як певної системи психічних якостей, що має відповідну структуру, внутрішні зв'язки, характеризується індивідуальністю та взаємопов'язана з навколишнім природним і соціальним середовищем. Назва цієї дисципліни вказує на те, що її предметом є психологічна феноменологія особистості. На теперішній час не має загально прийнятого визначення особистості. Але, по-перше, — це.


Будь в месте с нами в курсе последних событий образования и ЕГЭ. Внезапно наступила сессия? Не беда, шпаргалки на помощь придут всегда! Поиск на сайте. Поступающим. Студенческие новости. Новости ЕГЭ. О шпаргалках и экзаменах. О профессиях.


Психологія особистості - Столяренко О.Б. Навчальний посібник розкриває різноманітні підходи до психології особистості, знайомить з типологічними та індивідуальними психологічними особливостями людини, психологічними аспектами мотивації, діяльності, поведінки і спілкування. З урахуванням особливої ролі соціальних чинників у процесі соціалізації особистості висвітлюються проблеми становлення характеру, розвитку здібностей, формування емоційно-вольової сфери особистості, вищих потреб людини. Підібрані автором матеріали допоможуть студентам успішно засвоїти найсуттєвіші наукові положення про приро.


- розробка норм праці, відпочинку й побуту; - психогігієнічна пропаганда; - охорона психічного здоров’я; - формування гармонійно розвиненої особистості і здорового способу життя; - підвищення ефективності розумової праці і творчої активності. 2. Поняття про стрес та дистрес. Депресія. СТРЕС — поняття, запропоноване Г. Сельє в 1936 р. для позначення великого кола станів психічної напруги, обумовлених виконанням діяльності в особливо складних умовах і виникаючих у відповідь на стресори. СТРЕСОР — різноманітні екстремальні впливи, що призводять до розвитку небажаного функціонального стану — стрес.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу