реферат на тему особливості філософії нового часу

Найсуттєвішою особливістю філософії Нового часу була орієнтація на природознавство, тісний зв"язок з проблемами методології наукового пізнання, в якому вона вбачала головний засіб морального і соціального оновлення людства, утвердження людської гідності, свободи і щастя. Головне своє завдання філософія Нового часу вбачає в розробці та обгрунтуванні методів наукового пізнання, концентруючи основну свою проблематику навколо методології наукового пізнання та гносеології. На цій основі формуються в філософії XVII ст. два протилежні напрямки: емпіризм та раціоналізм.


Поняття європейської класичної філософії. Особливості філософії Нового часу. Раціоналізм і емпіризм - напрями пізнання нового часу: матеріалізм і емпіризм Фр. Бекона; дуалізм і раціоналізм Р.Декарта; вчення про субстанцію Бенедикта, Спінози; об’єктивний ідеалізм Лейбніца. Філософія Просвітництва. Філософія Нового часу – це початок західноєвропейської класики. Має свої особливості: ХVІІ ст. в історії це період промислового перевороту, пов’язаного з виникненням машинного виробництва; центр виробничої, культурної, соціально-політичної діяльності переміщується у міста


Новий час характеризується подальшим розвитком капіталістичних відносин На відміну від Середньовіччя державна влада тепер не залежала від церковної, безпосередньо не підпорядковувалась їй Ця ситуація певною мірою пояснює основний напрям зусиль передових філософів і соціологів названої епохи, зокрема їх боротьбу проти церковників, релігії, схоластики Основні зусилля мислителів були спрямовані на захист віротерпимості, свободи совісті, звільнення філософії від впливу теології В цій боротьбі використовувалися й надбання попередньої філософської думки, зокрема вчення Демокрита і Епікура, "те..


Філософія нового часу. Сущность науки и ее достижения. Рассмотрение первой научной картины мира и взаимосвязь между философией и наукой Нового времени. Исследование роли развития философских знаний в формировании науки. Философские взгляды Да Винчи, Канта, Бэкона на науку. Рубрика. Философия. Вид. реферат. Кафедра политологии. Реферат: на тему : “Философия Нового времени”. Исполнил :ст.гр.ТД-22. Мензоров М.І. Проверила: Марина О.Є. Харьков 2010. ПЛАН


Філософія Нового часу історичної передумовою свого формування має твердження буржуазного способу виробництва, у Західної Європи, наукову революцію XVI—XVII ст., становлення експериментального природознавства. Головне своє завдання філософія Нового часу бачить у з розробки й обгрунтуванні методів наукового пізнання. І на цій основі формуються у філософії XVII ст. два протилежних напрямів: емпіризм і раціоналізм. Основний особливістю філософії Нового часу була її орієнтація на науку як найвищої цінності. Реферат на тему: Філософія як світогляд. Становлення і функції філософії: світоглядна, методологічна, гуманістична, моральна. Початок. Нові надходження.


Найсуттєвішою особливістю філософії Нового часу була орієнтація на природознавство, тісний зв'язок з проблемами методології наукового пізнання, в якому вона вбачала головний засіб морального і соціального оновлення людства, утвердження людської гідності, свободи і щастя. Головне своє завдання філософія Нового часу вбачає в розробці та обґрунтуванні методів наукового пізнання, концентруючи основну свою проблематику навколо методології наукового пізнання та гносеології. Френсис Бекон (1561-1626) – англійський філософ, засновник матеріалізму і експериментуючої науки Нового часу. При королі Якові І досяг високого положення в державі, ставши лордом-канцлером.


Теми рефератів --> Філософія [41] --> Реферат: Філософія Нового часу. Реферат: Філософія Нового часу. Сторінка - 1/1. Найсуттєвішою особливістю філософії Нового часу була орієнтація на природознавство, тісний зв'язок з проблемами методології наукового пізнання, в якому вона вбачала головний засіб морального і соціального оновлення людства, утвердження людської гідності, свободи і щастя. Головне своє завдання філософія Нового часу вбачає в розробці та обгрунтуванні методів наукового пізнання, концентруючи основну свою проблематику навколо методології наукового пізнання та гносеології. На цій основі формуються в філософії XVII ст. два протилежні напрямки: емпіризм та раціоналізм.


1. Історичні передумови появи філософії Нового часу та її загальна спрямованість Характеризуючи філософію XVII—XVIII ст., необхідно в першу чергу через характеристику епохи глибоко усвідомити, чому саме у цей час в історії боротьби матеріалізму та ідеалізму стався переворот — історична ініціатива переходить до матеріалізму; чому саме матеріалізм стає основною формою філософських поглядів нового класу, що йшов до влади, — буржуазії; чому саме матеріалізм XVII і. особливо XVІІІ ст. підготував Велику французьку буржуазну революцію. У Новий час матеріалізм виникає спочатку в Англії. Його представн.


Особливості філософії Нового часу та її загальна спрямованість: Найсуттєвішою особливістю філософії Нового часу була орієнтація на природознавство, тісний зв’язок з проблемами методології наукового пізнання, в якому вона вбачала головний засіб морального й соціального оновлення людства, утвердження людської . -


1. Панорама соціокультурних та духовних процесів у Європі Нового часу та особливості розвитку філософії. 2. Методологічні пошуки Ф. Бекона та Р. Декарта. 3. Теорія пізнання Т.Гоббса та Дж. Локка. Скептицизм П. Бей-ля та Д. Юма, сенсуалістські максими Дж. Берклі. 4. Б. Спіноза та Г.Лейбніц — тотожність і відмінність їх вчень про субстанцію.


Філософія Нового часу. XVII ст. називають епохою наукової революції, „віком геніїв” чи „віком розуму”, адже раціоналізм був характерним для більшості мислителів цього періоду. Філософи продовжували боротьбу з догматизмом, авторитаризмом, формалізмом, шукаючи шляхи поєднання філософії та науки з приктикою. Відродження передало XVII ст. „дух вільнодумства”. Першим філософом Нового часу, засновником емпіризму вважається Френсіс Бекон (1561 – 1626). Головними його працями є „Новий Органон”, „Нова Атлантида” та „Історія ГенріхаVII”. „Ідоли печери” – спотворення джерелом яких є індивідуальні особливості розуму індивідів. „Ідоли ринку” – перешкоди, що виникають внаслідок спілкування між людьми.


реферат на тему: Методологія філософії. Нового часу. Виконав: Студент групи БО-101. Філософія Нового часу історичними передумовами свого формування має утвердження буржуазного способу виробництва в Західній Європі, наукову революцію XVI-XVII ст., становлення експериментального природознаства. Найсуттєвішою особливістю філософії Нового часу була орієнтація на природознавство, тісний зв'язок з проблемами методології наукового пізнання, в якому вона вбачала головний засіб морального і соціального оновлення людства, утвердження людської гідності, свободи і щастя.


Філософія Нового часу історичними передумовами свого формування має утвердження буржуазного способу виробництва в Західній Європі, наукову революцію XVI-XVII ст., становлення експериментального природознаства. Вона утверджувала свої засадні принципи в боротьбі з феодальною ідеологією, середньовічною схоластикою, релігією та церквою, продовжуючи духовні надбання епохи Відродження.


Філосо́фія ново́го і нові́тнього часу — період у розвитку філософської думки (17-19 ст.), що дав сузір'я видатних мислителів різних країн і народів. При всій унікальності творчого внеску кожного з них можна виділити головні ідеї та типологічні особливості філософії цього періоду. Вона «висловлює в думках» масштабну історичну епоху, цивілізаційний сенс якої полягає в ініціюванні науково-технічного розвитку на основі машинної техніки, у подальшій модернізації різних сторін людської життєдіяльності, у.


Філософія Нового часу звертається до дослідження природи матеріального світу. У центрі її уваги знаходиться природа як субстанція, процес її пізнання. Філософія проголошується наукою, покликаної встановити істину. Новий час - це період філософського осмислення другий наукової революції. Перша наукова революція відбулася приблизно в V ст. до н.е. в Стародавній Греції. Її результат - формування першої наукової картини світу (яку можна назвати древньої, або античної, або геоцентрической, або пантеїстичної, або аристотелевской) і становлення раціоналістичного світосприйняття, яке породило філософію як пранауку.


Філософія Нового часу - Реферат. 1. Формування нової парадигми філософствування базується на кардинальних змінах у житті суспільства Західної Європи. Соціально-економічні зміни: Розлад феодальних відносин, зростання міжнародного виробництва, торгівлі, економічних і культурних зв¢язків між країнами, інтенсивний розвиток економічних буржуазних відносин. Оскільки наукова революція посідала певне місце у світогляді епохи Нового часу, то і у філософії на перший план виходять проблеми теорії пізнання. 2. Основні напрями гносеологічної орієнтації філософів

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас