штрихове кодування інформації реферат

Штрихове кодування інформації. Структура інформаційних систем. Класифікація каналів витоку інформації. План. 1. штрихове кодування інформації. 2. структура інформаційних систем. 3. класифікація каналів витоку інформації. Список використаної літератури. 1. штрихове кодування інформації. Штрихове кодування основується на застосуванні двійкової системи числення: інформація запам’ятовується як послідовність нулів і одиниць, причому широкі полоси (темні чи світлі) означають 1, вузькі – 0, тому штриховий код являє собою послідовність полос: світлих чи темних, вузьких чи широких, нанесені на різні носії інформації (папір, самоклеювана плівка, кераміка, пластмаса тощо).


Штрихове кодування - один із видів автоматичної ідентифікації об'єктів, за якого використовується метод оптичного зчитування інформації. На міжнародному рівні штрих-коди застосовують у виробництві та збуті продукції, торгівлі, для митного контролю, у маркетингу, статистиці тощо. Сьогодні у США близько 90% основних товарів мають штрихові коди, у Німеччині - 80%, у Франції - більш ніж 70%, у Швеції - близько 45%. Штриховий код виконує майже ту саму роль, що й поштовий індекс, який ми пишемо стилізованими цифрами на конверті. Штрихові коди наносять на упаковку поліграфічною технікою, матричн.


Система штрихового кодування інформації — це сукупність виду штрихових кодів і технічних засобів нанесення на носії, верифікації якості печатки, зчитування з носіїв, а також попереднього оброблення даних. Штрихове кодування є одним із типів автоматичної ідентифікації, що використовує метод оптичного зчитування інформації. Воно ґрунтується на принципі двоїчної системи числення; інформація запам’ятовується як послідовність 0 і 1. Широким лініям і широким проміжкам привласнюється логічне значення 1, вузьким — 0. У зв’язку з цим штрихове кодування — це спосіб побудови коду за допомогою чергування .


История штрихового кодирования. Особенности информации, заложенной в штриховом коде. Штрихкод как одно из обязательных условий поставки товара. Разновидности штриховых кодировок. Выбор и применение их на Украине. Характеристики Кода 39, Кода 128. Штрихове кодування. Термін та визначення. 4. ДСТУ 3145-95 Коди і кодування інформації. Штрихове кодування. Загальні вимоги. 5. ДСТУ 3146-95 Коди і кодування інформації. Штрихове кодування. Маркування об’єктів ідентифікації. Оценить/Добавить комментарий.


Штрихове кодування інформації. Для ефективного управління виробництвом, якістю і процесом обліку необхідний своєчасний і точний контроль за продукцією. Засобом, що дозволяє прослідкувати шлях виробу від зберігання його на складі до реалізації, є ідентифікація. Ідентифікація-це встановлення типу і призначення виробу на основі набору впорядкованої інформації, яка використовується для виявлення всіх існуючих характеристик, що означають унікальність вибору, тобто відрізняють його від усіх інших виборів. Штрихове кодування винайшов Давид Коллінз (США) у 1970 році. Маркування має бути простою і доступною операцією, мати мінімальну кількість необхідної інформації.


Штриховий код спочатку створювався як засіб передачі інформації вздовж товарного ланцюга: виробник — гуртовик — роздрібний продавець — покупець. На перших двох ділянках цього ланцюга штриховий код допомагає грамотно, кваліфіковано, якісно обслужити партію товару: знати, коли, кому, скільки, за якою ціною її було відвантажено; в підприємстві торгівлі — знати, який товар, за якою ціною в цей момент.


Бесплатные рефераты. Штрихове кодування. Решта реферати. Введення. З розвитком інформаційної технології все гостріше постає питанняшвидкого і надійного введення інформації про товар в ЕОМ для подальшогошвидкого вирішення завдань, пов'язаних з фіксацією факту його надходження,одержання, відвантаження, продажу, передачі на наступні етапи руху. В останні роки найбільш перспективним і швидко, що розвиваютьсянапрямком автоматизації процесу введення обробки інформації стаєштрихове кодування. Штриховий код - чергування темних і світлих смуг різної ширини та їхсполучення, іноді до них додаються ц.


Впровадження системи штрихового кодування в торгівлі банківській справі на транспорті в медицині та інших сферах народного господарства. Способи кодування інформації. Штрихове кодування види і області застосування. [ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати. скачати. МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ДЕРЖАВНЕ ПРОФЕСІЙНЕ УСТАНОВА ВИЩОЇ ОСВІТИ РОСІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ФІЛІЯ У М. ЗАЛІЗНИЧНОМУ Спеціальність "Фінанси та кредит" Контрольна робота з економічної інформатики "Штрихове кодування, види і сфери застосування" Науковий керівник: Залізничний 2008. Зміст. Введення. 3 1. Способи кодування інформації.


Штрихове кодування інформації. Штрихові системи кодування як метод маркування товарів з'явилися в середині 60-х років XX століття у США та інших економічно розвинених країнах світу для ідентифікації руху величезних мас товарів на всьому шляху від виробника до споживача. Маркування мас бути простою і доступною операцією, нести мінімальну кількість необхідної інформації. При цьому ставились необхідні умови: маркування мас легко і безпомилково читатися за допомогою відносно простих надійних, доступних за ціною технічних засобів, шо мають включатися як елемент у технологічний процес обробки і.


Особливості штрихового кодування продукції підприємства. Основні нормативні акти про штрихове кодування. Список використаної літератури. 1. Загальні поняття про систему штрихового кодування товарів і послуг в Україні. ДСТУ 3146-95 Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Маркування об'єктів ідентифікації. Штрихові позначки EAN. Вимоги до побудови. ДСТУ 3147-95 Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Формат та розташування штрихових позначок EAN на тарі та упаковці товарної продукції. Загальні вимоги. ДСТУ 3148-95 Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Система електронного обміну документами на постачання продукції. Загальні вимоги.


Штрихове кодування - це метод кодування інформації про всіх параметрах виробленої продукції за допомогою спеціально розробленої міжнародної стандартизованої системи. Дозволяє уникнути використання більшого обсягу інформаційно-описової документації. Розшифровка закодованої інформації проводиться за допомогою спеціальних електронних зчитувальних пристроїв. За допомогою автоматичних скануючих (зчитувальних) пристроїв отримують інформацію про виробника продукції, її технічних і споживчих характеристиках, ціною, інших показниках.


Технологія штрихового кодування призначена для здійснення автоматизованого запису, зчитування й ідентифікації інформації про об'єкти або бізнес-процеси. Ця технологія ґрунтується на використанні бінарного коду для запису і запам'ятовування у вигляді послідовностей штрихів. Штриховий код - це послідовність широких і вузьких, темних і світлих смуг, яким присвоюються логічні значення (широким - 1, вузьким - 0). У різних країнах світу застосовують три системи штрихового кодування: 1) UPC - універсальний товарний код, розроблений у США; 2) EAN - товарний код, створений у ЄС на базі UPC Єв.


Особливості штрихового кодування продукції підприємства. Основні нормативні акти про штрихове кодування. Список використаної літератури. 1. Загальні поняття про систему штрихового кодування товарів і послуг в Україні. ДСТУ 3146-95 Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Маркування об'єктів ідентифікації. Штрихові позначки EAN. Вимоги до побудови. ДСТУ 3147-95 Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Формат та розташування штрихових позначок EAN на тарі та упаковці товарної продукції. Загальні вимоги. ДСТУ 3148-95 Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Система електронного обміну документами на постачання продукції. Загальні вимоги.


Презентация на тему Штриховe кодування до уроку з різне. Вибір штрихового коду обумовлений: видом інформації, що кодується (цифрова, абетково-цифрова); довжиною штрихкодової позначки, отриманої при кодуванні інформації; інформаційною щільністю штрихового коду; вимогами до точності друку штрихкодової позначки; контролепридатністю штрихового коду. Для кодування одиниць споживання штрих кодовими позначками рекомендований код EAN-13 (EAN-8), а для кодування одиниць постачання штрих кодовими позначками DUN-14 та OUN-16 - код ITF. Застосування цих кодів в Україні регламентується відповідними ДСТУ 3146-95 та ДСТУ 3147-95.


Значну увагу приділено питанням технології проведення експертиз з диференціацією на експертизу якості, кількості та за іншими специфічними ознаками, документальному оформленню їх результатів, подано вимоги та охарактеризовано стан маркування товарів відповідно до чинних норм. У підручнику наведено дані про світовий досвід щодо експертизи товарів, діяльність зарубіжних торгово-промислових палат.


В основі штрихового кодування знаходяться алгоритми представлення даних системою темних і світлих лінії різної товщини, які розташовуються у відповідної послідовності. Штрихове кодування забезпечує зчитування у середньому з однією помилкою на 3 млн. знаків, при цьому дані можуть контролюватися візуально. Закодовану в штриховому коді інформацію можна автоматично зчитати за допомогою спеціальних пристроїв - сканерів штрихового коду. Кожна цифра або буква в штриховому коді відображається комбінацією штрихів та проміжків за чітко визначеними правилами. Під час зчитування сканер вимірює світло, від.


История штрихового кодирования. Первое упоминание о штриховой кодировке приходится на тридцатые годы - в Гарвардской школе бизнеса была защищена диссертация на такую тему, а вскоре по завершении Второй мировой войны получен патент на штриховые коды. Но на практике их применили лишь в 60-х годах американские железнодорожники при выполнении дежурной идентификации своих вагонов. 5. ДСТУ 3146-95 Коди і кодування інформації. Штрихове кодування. Маркування об’єктів ідентифікації. Теги: Принципы штрихового кодирования Реферат Менеджмент. © 2021 dodiplom.ru Где заказать студенческую работу. 8-904-401-10-33 с 9:00 до 19:00 support@dodiplom.ru.


Система штрихового кодування інформації — це сукупність виду штрихових кодів і технічних засобів нанесення на носії, верифікації якості печатки, зчитування з носіїв, а також попереднього оброблення даних. Штрихове кодування є одним з типів автоматичної ідентифікації, що використовує метод оптичного зчитування інформації. Воно ґрунтується на принципі двоїчної системи числення; інформація запам'ятовується як послідовність 0 і 1. Широким лініям і широким проміжкам привласнюється логічне значення 1, вузьким — 0. У зв'язку з цим штрихове кодування — це спосіб побудови коду за допомогою че.


Історія винаходу штрихового кодування. Альтернативне рішення. Подальші дослідження. 1.3 Сфери застосування штрих-кодів. Однією з найважливіших складових інформаційних технологій є збір первинної інформації про об'єкти, явища, властивості і т.д. При цьому чим вона оперативніше і точніше, тим більше достовірна і ефективна аналітична інформація, яка видається комп'ютером для прийняття управлінських рішень. Сучасні комп'ютери обробляють дані зі швидкістю, що становить мільйони операцій в секунду, і здатні накопичувати і зберігати величезні масиви даних. Разом з тим ручне введення первинної інформації через клавіатуру кричуще непорівнянний по швидкості і точності з можливостями комп'ютера.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу