реферат на тему роль хімії у житті суспільства

Хімія посідає центральне місце серед природничих наук і в суспільному виробництві. Основою технологічних процесів у багатьох галузях народного господарства (металургійна, медична. Харчова, легка промисловість, енергетики, будівництво, електроніка, с/г) є хімічні реакції. Хімічна промисловість одна з найважливіших галузей важкої індустрії, яка виробляє мінеральні та органічні добрива, хімічні засоби захисту рослин, хімволокна, пластмаси, синтетичні смоли, лаки та фарби, синтетичні миючі засоби, каталізатори, а також основні хімічні сполуки - сірчану та азотну кислоти, аміак, етанол, етилен тощо.


Роль хімії в житті суспільства узагальнити знання учнів про основні галузі застосування хімічної промисловості; розвиток комунікативних навичок учнів; використання інформаційно-комп’ютерних технологій учнями при розробці проектів у вигляді презентацій; виховувати роль хімічних знань у пізнані природи та їхнє значення як складової загальнолюдської культури.. Конспект на урок Хімія скачати.


УРОК-КОНФЕРЕНЦІЯ. Тема. Роль хімії в житті суспільства, у розв’язанні глобальних проблем людства. Мета: Поглибити і розширити знання учнів про роль хімії у створенні нових матеріалів; ознайомити учнів з енергетичними проблемами та способами їх розв’язання; виховувати екологічну свідомість учнів. Матеріали: зразки різних матеріалів: пральні засоби, харчові продукти, будівельні матеріали, різні види пластмас, види палива та інше. Тип уроку: вивчення нового матеріалу з використанням випереджувальних завдань. Методи навчання: словесні, пошукові, проблемні.


Реферат. на тему: “Роль хімії. у житті суспільства” План. 1. Розвиток хімії та зростання її ролі в сучасному житті. 2. Роль хімії у розв’язанні сировинно-ресурсних проблем. 3. Вплив хімії на природне довкілля. 1. Хімія, наука про склад речовин і їх перетворення, починається з відкриття людиною здатності вогню змінювати природні матеріали. Люди уміли виплавляти мідь і бронзу, обпалювати глиняні вироби, отримувати скло ще за 4000 років до н.е. З 7 в. до н.е. Єгипет і Месопотамія стали центрами виробництва барвників; там же отримували в чистому вигляді золото, срібло і інші метали.


“Хімія в житті людини” реферат коротко розповість про хімічні процеси, які нас оточують і впливають на нашу життєдіяльність. Хімія в нашому житті займає важливе місце. Хімія в повсякденному житті. Навіщо потрібна хімія в житті людини і в природі? Озирніться і Ви переконаєтеся, що наш світ майже повністю складається з неї. Найяскравіший тому приклад, це кисень – речовина, без якої живі істоти не змогли б існувати на планеті. Він бере участь в таких важливих процесах як: Дихання. Горіння. Гниття. І це тільки найменша частина. Хімія охоплює всі галузі промисловості і впливає на всі процеси, що ві.


Роль хімії у житті суспільства. Категория: Политология. на тему: “Роль хiмiї. у життi суспiльства” План. 1. Розвиток хiмiї та зростання її ролi в сучасному життi. 2. Роль хiмiї у розв’язаннi сировинно-ресурсних проблем. 3. Вплив хiмiї на природне довкiлля. 1. Хiмiя, наука про склад речовин i їх перетворення, починається з вiдкриття людиною здатностi вогню змiнювати природнi матерiали. Люди умiли виплавляти мiдь i бронзу, обпалювати глинянi вироби, отримувати скло ще за 4000 рокiв до н. е. З 7 в. до н. е. Єгипет i Месопотамiя стали центрами виробництва барвникiв; там же отримували в чистому виг.


Роль хімії в житті людини: побут. Ця область неможлива без хімічних процесів: наприклад, мало хто замислюється, коли підпалює сірник, про те, що здійснює цим складний хімічний процес . Або, наприклад, дотримання особистої гігієни теж супроводжується хімічними реакціями, коли людина використовує мило, яке піниться при взаємодії з водою. Хімія – частина нашого життя, і без певних процесів , які відбувалися на Землі до того, як зародилося життя, природно, нас би не було. Засвоєння їжі, дихання людини і тварини засноване саме на хімічних реакціях. Той же процес фотосинтезу, без якого люди не зможуть жити, теж супроводжується хімічними процесами.


Реферат на тему: “Роль хімії у житті суспільства” План 1. Розвиток хімії та зростання її ролі в сучасному житті. 2. Роль хімії у розв’язанні сировинно-ресурсних проблем. ПЛАН 1. Режим як найважливіший фактор функціонування політичної системи суспільства. 2. Політична влада та її сучасні концепції. Політична соціалізація. ПОЛІТИЧНА СОЦІАЛІЗАЦІЯ Психічна діяльність людей в державі здійснюється у формі політичної участі та політичного функціонування. Якщо політичне функціонування – це професійна політична діяльність, то політична участь – це здійснення чи підтримка громадянами певних акцій, здійснення тиску на органи влади з метою висловлення певних позицій та вимог.


Презентація на тему: Роль хімії у житті суспільства. Завантажити презентацію. Отримати код. Хімія і повсякденне життя Із досягненнями хімії ми зустрічаємося кожного дня. Важко уявити життя без побутових хімікатів, будівельних матеріалів, ліків, волокон, пластмас і т.д. Уникнути контакту з хімікатами неможливо. Хімічні товари становлять частину нашого повсякденного побуту й виконують чимало завдань. Оскільки хімічні речовини створюються штучно, то вони можуть бути як безпечними, так і небезпечними для здоров'я людини. Доведено, що не всі хімікати негативно впливають на навколишнє середовище, проте, існує чимало речовин, що викликають побоювання. Слайд 3.


Раздел: Химия. Тут найдется полное раскрытие темы -Хімія в нашому житті, Загружено: 2010-10-17. Хімія в нашому житті. Вид работы: Реферат. Предмет: Химия. Найчастіше в пральних порошках і рідких сумішах для прання роль ПАР грають сполуки, у молекулах яких гідрофобний вуглеводневий радикал зв'язаний з гідрофільною сульфатною чи сульфонатною групою. Синтетичні миючі засоби – це складні суміші ПАР з різними відбілювачами (хімічними й оптичними), піноутворювачами, пом'якшувачами води й біодобавками ферментів, що розкладають білкові чи жирові забруднення.


Значення хімії у повсякденному житті. У побуті ми практично щоденно зустрічаємося з продуктами хімічної промисловості. Нині побутова хімія – це самостійна галузь промисловості. Щороку у світі виробляється майже 30 млн. тон товарів побутової хімії. Це мийні, дезінфікуючі засоби, засоби догляду за меблями й підлогою, для боротьби з комахами і захисту рослин, засоби для вибілювання, підкрохмалювання, різноманітні фарби, клеї, автокосметика тощо. У побуті широкого застосування набули мийні засоби.


Роль хімії в житті суспільства. Після опрацювання § 40 ви зможете: назвати імена видатних вітчизняних і зарубіжних науковців-хіміків та найважливіші хімічні виробництва в Україні; оцінити роль хімічних знань у суспільному виробництві. На шляху до успіху пригадаємо з курсів хімії, географії, історії: які видатні вітчизняні й зарубіжні науковці-хіміки впроваджували у виробництво досягнення хімічної науки; як розвивалося промислове виробництво у різні історичні епохи у різних країнах; які основні етапи становлення й розвитку хімічної науки; які виробництва входять до хімічного комплексу України.


«Роль хімії в житті суспільства». вчитель вищої кваліфікаційної категорії Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №87 м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область. Ялова Лілія Іванівна. Мета проекту: дослідити роль хімії у створенні нових матеріалів і речовин, у розв’язанні сировинної та енергетичної проблем, значення хімії у побуті та медицині; розглянути проблему охорони навколишнього середовища, дію токсичних речовин на живі організми; розширити уявлення учнів про місце хімії серед природничих наук, створення наукової картини світу.


“Роль хімії. у житті суспільства” План. 1. Розвиток хімії та зростання її ролі в сучасному житті. 2. Роль хімії у розв’язанні сировинно-ресурсних проблем. 3. Вплив хімії на природне довкілля. 1. Хімія, наука про склад речовин і їх перетворення, починається з відкриття людиною здатності вогню змінювати природні матеріали. Люди уміли виплавляти мідь і бронзу, обпалювати глиняні вироби, отримувати скло ще за 4000 років до н.е. З 7 в. до н.е. Єгипет і Месопотамія стали центрами виробництва барвників; там же отримували в чистому вигляді золото, срібло і інші метали.


Підручник з Хімії. 9 клас. Григорович - Нова програма. ТЕМА 4. УЗАГАЛЬНЕННЯ ЗНАНЬ З ХІМІЇ. § 40. Значення хімії в житті суспільства. Роль хімії для забезпечення сталого розвитку. Значення хімії в сучасному суспільстві. Хімічні знання — це потужна сила в руках людства. Знання властивостей хімічних речовин та способів їх добування не тільки дозволяють вивчати й розуміти природу, але й добувати нові, ще не відомі речовини, передбачати існування речовин із необхідними властивостями. Але хімія може бути небезпечною для людини й довкілля. Відомий письменник-фантаст та вчений-хімік Айзек Азімов писав.


Про значення сучасної хімії для людини та її практичної діяльності нема чого й говорити, її роль у житті суспільства звичайно велика. У наш час без розвитку хімії неможливий розвиток паливно-енергетичного комплексу, металургії, транспорту, зв'язку, будівництва, електроніки, сфери побуту тощо. Навпаки, вони звучать з особливою силою, оскільки у наш час роль хімії в житті суспільства постійно зростає. Окрім застосування речовин і матеріалів, у різних галузях промисловості використовуються хімічні методи, наприклад каталіз, захист металів від корозії, обробка деталей хімічним способом тощо. Інші реферати на тему «Хімія»: Елементний склад твердих горючих копалин. Естери. Роль хімії в житті суспільства.


Реферат на тему:“Роль хімії у житті суспільства”План. Розвиток хімії та зростання її ролі в сучасному житті. Роль хімії у розв’язанні сировинно-ресурсних проблем. Вплив хімії на природне довкілля. 1. Хімія, наука про склад речовин і їх перетворення, починається з відкриття людиною здатності вогню змінювати природні матеріали. Люди уміли виплавляти мідь і бронзу, обпалювати глиняні вироби, отримувати скло ще за 4000 років до н.е. З 7 в. до н.е. Єгипет і Месопотамія стали центрами виробництва барвників; там же отримували в чистому вигляді золото, срібло і інші метали.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу