збірник показників емісії забруднюючих речовин

Збірник показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами. Том 1. Файлы. Академическая и специальная литература. Экологические дисциплины. Экология атмосферы. Экология атмосферы.


Розрахунок викидів забруднюючих речовин в атмосферу проводиться згідно Збірник показників емісій (типових викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами. ТОМ 1. Машинний розрахунок приземних концентрацій проводився в програмному середовищі «EOL +» версія 5.3,8, рекомендованому Міністерством охорони навколишнього природного середовища України, погоджено Міністерство охорони навколишнього природного середовища України, лист 3141/10/2-10 від 27.03.2007.


Найменування документа (укр.) Збірник показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами. Том 1. Дата прийняття. Діючий. Вид документа. Збірник. Розробник. Український науковий центр технічної екології.


Показник емісії (питомий викид) - величина, яка встановлює залежність між кількістю забруднюючої речовини (або їх суміші), що викидається в атмосферне повітря, та діяльністю, пов'язаною з цим викидом. Зварювальний аерозоль - пило газова суміш, що складається з суспендованих дрібнодисперсних твердих частинок оксидів металів та газоподібних речовин переважно оксидів азоту, оксиду вуглецю або фтористого водню - у різних якісних та кількісних співвідношеннях. Джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферу є окремі зварювальні чи різальні пости, апарати і установки для напівавтоматичного електрозварювання, машини точкового електрозварювання, стикові машини і інші пристрої.


де ki — показник емісії і-тої забруднюючої речовини, г/ГДж; B — витрата палива за звітний період, т; Qr — нижча робоча теплота згоряння палива, МДж/кг. Не заглиблюючись у те, що означає кожна з величин у цій формулі і звідки вона береться, зведемо в одну таблицю їх числові значення, які вам знадобляться. Вони відрізнятимуться залежно від того, на якому виді палива працює ваш котел. Заодно доповнимо цю таблицю інформацією про відповідну ставку екоподатку, встановлену на сьогодні ПКУ щодо кожної із забруднюючих речовин, а також про її код, визначений додатком 7 до діючої екоподаткової декларації.


Опис та нормативно-правова база Показники емісії (питомі викиди) забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничих процесів підприємства розробляються відповідно до Податкового кодексу України N 2755-VI від 02.12.2010 р. зі змінами та доручення Кабінету Міністрів України від 02.09.99 р. за №19542/16 з урахуванням європейського Керівництва EMEP/EEA з інвентаризації викидів (раніше йменувалося Керівництвом з інвентаризації викидів забруднюючих […]


«Збірника показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря виробництвами», том II, Донецк. Розрахунки розсіювання проведено з урахуванням фонового забруднення згідно ОНД – 86, яке приймається як 0,4 ГДК. До гігієнічних нормативів допустимого вмісту хімічних та біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць (далі. 30. забруднюючих речовин) відносяться: гранично допустимі концентрації (ГДК), орієнтовні безпечні рівні діяння (ОБРД), коефіцієнти комбінованої дії (Ккд) сумісно присутніх речовин та встановлені на їх основі показники гранично допустимого забру.


Визначення показників емісії забруднюючих речовин в атмосферне повітря за допомогою деталі-зованого методу допускає використання питомих показників з уточненням за даними інструменталь-них вимірів по кожному джерелу та індивідуальної технологічної характеристики процесу і технічного стану устаткування. ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА. Таблиця 3 –. Перелік основних забруднюючих речовин, що. викидаються в атмосферне повітря при видобу-. тку та переробці залізної руди. Код речо-вини. Найменування речовини. Відсоток від загаль-. них вики-дів, % Найбільш поширені забруднюючі речовини. 04001 Двооксид азоту. 29,87.


Забруднюючі речовини: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок; оксиди сірки SОx у перерахунку на двоокис сірки або сірчистий ангідрид SО2; оксиди азоту NОx у перерахунку на двоокис азоту NО2; оксид вуглецю СО; суміші насичених вуглеводнів С2-С8 (НМЛОС). Парникові гази: діоксид вуглецю CO2; метан CH4; азоту (І) оксид або оксид діазоту N2O. Розрахункові методи визначення викиду забруднюючої речовини базуються на використанні показника емісії. Показники емісії забруднюючих речовин визначаються для кожної. речовини індивідуально. Нижча теплота згоряння з горючої маси на робочу Qir перераховується за формулою


викидів забруднюючих речовин та парникових газів в атмосферу при спалюванні певного виду палива. Пояснення щодо розрахунку обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел для заповнення форми № 2-ТП (повітря) "Звіт про охорону атмосферного повітря". Для таких респондентів пропонуємо використовувати показники емісії забруднюючих речовин та нижчу робочу теплоту згорання палива, зазначені в нижченаведених прикладах розрахунку. Звертаємо увагу, що листи центральних органів виконавчої влади, в тому числі і Держстату, не є нормативно-правовими актами, носять суто рекомендаційний і роз'яснювальний характер і не становлюють нових правових норм.


Валові річні викиди забруднюючих речовин визначались розрахунковим методом, відповідно до методики «Збірник показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами». Т.2 УкрНЦТЕК, Донецьк, 2004. При спалюванні в теплових установках природного газу в атмосферне повітря викидаються діоксид азоту, оксид вуглецю, оксид діазоту, діоксид вуглецю, метан.


kj - показник емісії j -ї забруднюючої речовини для і-го палива, г/ГДж; Ві —витрата і-го палива за період, т; Qri - нижча робоча теплота згоряння і-го палива, МДж/кг. Зокрема для 1 тонни мазуту питомий обсяг викидів двоокису вуглецю ( С 0 2 , ЕСОі) обчислено за такими довідниковими показниками: нижча робоча теплота згорання палива ( QMa3ymy ) - 39,48 МДж/кг; показник емісії Двоокису ( С 0 2 , КСо2) - 76 662,63 г/ГДж. та формулою


Розрахунок виконаний згідно «Збірника показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами», Донецьк, 2004. Фарбування поверхонь провадиться методом пнеморозпилення при застосуванні: - емалі ПФ-115 (витрата – 1150кг); - ґрунтовки ГФ-021 (витрата – 1850 кг); - розчинника уайт-спирит (витрата – 45 кг). Розрахунок викидів забруднюючих речовин від постів ручного електрозварювання металу. 196. Розрахунки виконані на підставі «Збірника показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами», УкрНЦТЕ, Донецьк, 2004 р.


видів та обсягів забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря, - за умови, що обсяг потенційних викидів рівний або перевищує порогові значення за окремою речовиною або групою речовин, наведених у додатку 1 до цієї Інструкції. 3 Документи, які надають об'єкти для взяття їх на державний облік (зняття з обліку).


Для деяких видів забруднюючих речовин величини ГДК не визначені, що пояснюється багато чисельними труднощами експериментального характеру. Для таких речовин вводиться ОБРВ. В цілому класифікація гранично допустимих концентрацій наведена на рис.2.2.1. Нормування викидів забруднювальних речовин у навколишнє середовище виконується шляхом встановлення гранично допустимих викидів цих речовин в атмосферу (ГДВ). ГДВ – кількість шкідливих речовин, яку не дозволяється І перевищувати при викиді в атмосферу в одиницю часу.


Важливими елементами моніторингу е визначення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин і домішок у повітрі, воді, ґрунті та продуктах харчування. Гранично допустима концентрація (ГДК) — це максимальна кількість шкідливих речовин в одиниці об'єму або маси середовища повітря, води або ґрунту, яка практично не впливає на стан здоров'я людини. ГДК встановлюється компетентними установами, організаціями, комісіями як норма. Останнім часом при нормуванні ГДК враховують не лише вплив забруднювачів на стан здоров'я людини, але й їхній вплив на диких тварин, рослин, гриби і мікр.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу