реферат на тему українські університети

Українські університети і національна самосвідомість Розвиток суспільно-політичного і культурного життя України другої половини XIX ст. свідчив про зростання національної самосвідомості, яке, з одного боку, було найсуттєвішим проявом інтенсифікації процесу становлення української нації, а з другого, й саме впливало на цей процес у сфері такої важливої ознаки будь-якої нації, як спільність її психічного складу, національного характеру. З цією історичною добою пов'язана стадія українського відродження, коли національний рух переводить українську справу з утопічної всеслов'янської федер.


Київський Славістичний Університет Інститут Економіки і Управління Реферат з дисципліни «Основи маркетингу» на тему: «Особливості розвитку бізнес-консалтингу в Україні» студента 2 курсу групи 02-Б.08.МО(ті)2(д) денної форми навчання спеціальність Менеджмент організації спеціалізація Туристична індустрія Піщанко Анатолія Валерійовича Київ 2009 р. Конса́лтинг (англ. consulting — консультування) — діяльність спеціалізованих компаній із надання інтелектуальних послуг виробникам. Фактори, що сприяють розвитку рекреації в Україні. Національний Університет фізичного виховання і спорту України Реферат На тему: Фактори, що сприяють розвитку рекреації в Україні виконав: Київ - 2009 Зміст. Вступ.


Реферати українською. Реферати українською » Педагогика » Історія розвитку перших університетів. Реферат Історія розвитку перших університетів. Доповідь. Історія розвитку перших університетів. Середньовіччя знало три виду шкіл.Низшие школи, які утворилися при церквах і монастирях, ставили метою підготувати елементарно грамотних духовних осіб — кліриків. Головне увагу зверталося у яких на вивчення латинської (у якому велося католицьке богослужіння), молитов і самої порядку богослужіння.


Реферат ** тему "Перші університеті в україні. 0 голосов. 20 просмотров. Реферат на тему "Перші університеті в україні. реферат. перші. 1661 – заснування першого в Україні університету – Єзуїтської академії. За умовами Гадяцької угоди 1658 року між Україною і Польщею, в Україні мали відкритися два православні університети (академії). Виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+EnterОдин із них розміщувався у Києві, другий повинен був відкритися у Львові. У цих містах вже не могло бути вищих навчальних закладів іншого віросповідання, а отже, єзуїтська колегія мала бути закрита. Добре розуміючи наслідки такого рішення, єзуїти домоглися перетворення своєї колегії на університет.


Реферат Середньовічна система освіти: університети. Тема: Новые рефераты. Зміст. Введення. 1. Початкова освіта в середні віки. 2. Поява перших університетів. 3. Організація університетів. 4. Навчальний процес у середньовічному університеті. Висновок. Середні століття в нашій свідомості асоціюються, насамперед, з трьома їх інститутами - Церквою, Імперією і Університетом. З них два перших прийшли в середні століття з античності, і лише університет народжений саме середніми століттями. Яскравою особливістю середньовічної культури є її письмовий характер. Замість характерного для античності освіченого дозвілля ( Схолії ) з'являється вчений працю ( прагматейя ), замість усної культури - письмова.


Теми рефератів. Авіація та космонавтика Банківська справа Безпека життєдіяльності Біографії Біологія Біологія і хімія Біржова справа Ботаніка та сільське гос-во Бухгалтерський облік і аудит Військова кафедра Географія. Українські реферати та твори » Педагогика » Історія розвитку перших університетів. Реферат Історія розвитку перших університетів. Категория: Педагогика. Доповідь. Історія розвитку перших університетів. Середньовіччя знало три види шкіл. Перші університети виникли в XII столітті - частиною з єпископських шкіл, що мали найбільш великих професорів у галузі богослов'я та філософії, частиною з об'єднань приватних викладачів - фахівців з філософії, праву (римське право) і медицині.


Якщо Ви випускник і думаєте над отриманням вищої освіти, то в наступній статті Ви дізнаєтесь про відомі українські університети. Відомі університети України: Київський університет імені Тараса Шевченка (КНУ ім.Т.Г.Шевченка) – всесвітньо відомий вищий навчальний заклад. Більш як за півтора століття свого існування він став осередком, де плекалися передові ідеї та виховувалася національна інтелігенція, де волелюбний дух і визвольна боротьба українського народу здобували своїх провідників. Київський політехнічний інститут було засновано у 1898 році. Сьогодні НТУУ «КПІ» – найбільший технічний унів.


Таким університетом і став Український Вільний Університет (УВУ), який був заснований у 1921 році. Мета університету – якнайширше залучення до університетського навчання української молоді і, загалом, розвиток науки [1, 64]. Попри всю інформацію, яка нам відома про УВУ, науковий доробок учених, які протягом десятирічч працювали в цьому університеті, ще потребує грунтовного вивчення. Того ж року Психологічний Інститут УВУ влаштував в Штуттгарті серію викладів на тему “Людські та тваринні фактори в психічному житті”. Цей період життя УВУ характеризується посиленою видавничою діяльністю.


Реферат ** тему "Перші університеті в україні. Вопросы и Ответы. Українська література. Реферат на тему "Перші університеті в україні. 0 голосов. 15 просмотров. 1661 – заснування першого в Україні університету – Єзуїтської академії. За умовами Гадяцької угоди 1658 року між Україною і Польщею, в Україні мали відкритися два православні університети (академії). Виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+EnterОдин із них розміщувався у Києві, другий повинен був відкритися у Львові. У цих містах вже не могло бути вищих навчальних закладів іншого віросповідання, а отже, єзуїтська колегія мала бути закрита. Добре розуміючи наслідки такого рішення, єзуїти домоглися перетворення своєї колегії на університет.


Мета: охарактеризувати роль Харківського університету у розвитку української культури, діяльність В. Каразіна, П. Гулака-Артемовського, М. Костомарова, М. Максимовича та В. Антоновича; розвивати навички характеристики історичних діячів, складання запитань до тексту; виховати інтерес і повагу до минулого України. Слайд 3. На уроці ви навчитеся: Визначати роль Харківського університету в розвитку української культури в 19 ст. Розповідати про Петра Гулака-Артемовського та Миколу Костомарова Складати розповідь про історію Київського університету. Слайд 4. Яку роль у 19 ст. відігравав Харківський у.


Почалося становлення системи українського вищої освіти. У 1918 р. університети Св. Володимира Києві, Харківський і Новоросійський (Одеський) стали державними університетами України. У цьому року з урахуванням з Вищих жіночих курсів відкривається університет у Катеринославлі (Дніпропетровську). У разі громадянської війни Україні велася підготовчу роботу з відкриття та інших університетів у Полтаві, Чернігові і Ніжині. Почали діяти Київський український народний університет, Педагогічна академія у Києві, Український університет у Кам'янці-Подільському. У 1918 р. починається інтенсивна діяльність із будівництва системи вищої освіти.


З одного боку, в Україні відкривсяновий університет у Катеринославі, йшов процес інтенсивної реорганізації Київського, Харківського та Одеського університетів, відчував на собівеличезний вплив з боку українських університетів Сімферопольськийуніверситет. З іншого боку, в?? вязи з важким економічним становищембув скасований ряд вищих навчальних закладів, у тому числі університети,що виникли в незалежній Україні після 1917 року: Київський українськийнародний університет, Український державний університет у Кам'янець- Подільському. Reff.net.ua - українські реферати !


Уривок з реферата. Історія створення Львівського університету бере свій початок у ХVІІ ст., але вона має і цікаву передісторію, що сягає корінням у глибину віків. У ХVІ—ХVІІ ст. центрами культурного життя на українських землях були церковні братства. Користуючись підтримкою міщан та духовенства, вони сприяли поширенню ідей гуманізму, розвитку науки і шкільництва. Найдавнішим в Україні було Успенське ставропігійське братство у Львові, яке стало визначним українським культурним центром. З 1586 р. у Львові діяла братська школа, яка була середнім навчальним закладом. Тут вивчались церковно-слов’ян.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу