українську дисертацію по темі остеопоротичні переломи

У статті наведені результати дослідження щодо частоти низькоенергетичних переломів різної локалізації в українських жінок залежно від віку, стану кісткової тканини та вираженості вертебрального больового синдрому. Встановлено, що низькоенергетичні переломи виявляються в жінок у постменопаузальному періоді в будь-якому віці та незалежно від стану мінеральної щільності кісткової тканини. Із віком частота остеопоротичних переломів зростає з 18 % у 40–49 років до 50–54 % у 70–80 років. Низькоенергетичні переломи виявлено в 71 % жінок з остеопорозом, у 43 % — з остеопенією, у 41 % — із нормальними .


Обґрунтування вибору теми дослідження Переломи проксимального відділу стегнової кістки найчастіше виникають в осіб похилого та старечого віку. Згідно з прогнозом ООН, у 2025 році кількість осіб, вік яких перевищує 60 років, збільшиться до 600 млн, що складатиме понад 15 % населення планети. Хірургічне лікування остеопоротичних переломів проксимального відділу стегнової кістки (огляд літератури). В українській і російській науковій літературі для визначення стану, який характеризується наявністю декількох захворювань, що мають і гострий, і хронічний перебіг, використовують терміни «поєднана патологія», 29. «комбінована патологія», «супутні» або «асоційовані» захворювання та стани [9, 53].


Остеопороз – це системне захворювання скелета, що характеризується низькою кістковою масою та мікроструктурними ушкодженнями кісткової тканини, які призводять до підвищення крихкості кісток і відповідно до збільшення ризику переломів. Остеопороз поширений у різних регіонах світу. За статистикою, захворювання уражає кожну 3-ю жінку й кожного 12-го чоловіка після 50 років. Кісткова тканина при остеопорозі Основні функції кісткової тканини &ndas.


Що ж стосується остеопоротичних переломів хребта, то дослідження в даному напрямку в нашій країні не проводилися. Проблема переломів хребта у хворих на системний остеопороз має багато невирішених аспектів, починаючи з клінічної картини і закінчуючи принципами реабілітації пацієнтів (Корж Н.А. с соавт., 1999; Генант Г.К. с соавт., 1999). Переломи хребта є одним з найбільш поширених і найважчих ускладнень системного остеопорозу. В дисертації наведені засоби оптимізації діагностики та лікування хворих з системним остеопорозом, ускладненим переломами хребта. Список опублікованих праць за темою дисертації.


З дисертацією можна ознайомитись у бібліотеці Національного університету фізичного виховання і спорту України (03150, м. Київ-150, вул. Фізкультури, 1). Автореферат розісланий 18 листопада 2019 р. Учений секретар спеціалізованої вченої ради. Вертебральні переломи є найбільш поширеними остеопоротичними переломами. темою «10-річний ризик та частота остеопоротичних переломів у населення України: вікові та регіональні особливості» (номер державної реєстрації 0118U100273). Роль автора полягала в обґрунтуванні, розробці та впровадженні комплексної програми фізичної реабілітації жінок старших вікових груп з переломами тіл хребців.


Хірургічне лікування остеопоротичних переломів проксимального відділу стегнової кістки (огляд літератури). А. В. Кальченко, В. А. Бабалян, Т. С. Гурбанова, С. М. Мазняков. Харківська медична академія післядипломної освіти МОЗ України. Такі переломи зазвичай виникають у пацієнтів літнього віку за незначної травми та мають характерну ло-калізацію. Найпоширенішою травмою в старечому віці є переломи проксимального відділу стегнової кістки [26]. Остеопороз (ОП) як системне захворювання ске-лета характеризується зменшенням маси кісткової тканини, порушенням мікроархітектоніки кістки, що призводить до підвищення крихкості кістокі збільшення ризику переломів.


Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук. Київ-2020. Дисертація на правах рукопису. Робота виконана в Державній установі «Національний науковий центр «Інститут кардіології імені академіка М. Д. Стражеска» Національної академії медичних наук України, м. Київ. Науковий керівник доктор медичних наук, професор, академік НАМН України Коваленко Володимир Миколайович, директор, завідувач відділу некоронарних хвороб серця та ревматології Державної установи «Національний науковий центр «Інститут кардіології імені академіка М. Д. Стражеска» Національної академії медич.


Об’єм та структура дисертації. Дисертаційна робота викладена українською мовою на 166-ти сторінках друкованого тексту; складається із вступу, огляду літератури, матеріалів і методів дослідження, 3 розділів власних спостережень та їх обговорення, висновків, практичних рекомендацій, списку використаних джерел, що містять 262 посилання (49 кирилицею, 213 латиницею) та додатків; роботу ілюстровано 40 таблицями та 23 рисунками. Ризик виникнення остеопоротичних переломів має місце у 30-40% жіночого населення Європи старше 50 років і 13-22% чоловіків відповідного віку [95, 181, 222]. Вважається, що схильність до остеопоротичних переломів у хворих на ОА.


Своєчасна оцінка ризику остеопоротичних переломів у хворих на ревматоїдний артрит (РА) є надзвичайно актуальною й можлива завдяки використанню опитувальника Fracture Risk Assessment Tool (FRAX®) та показників рентгенівської денситометрії (ДРА). В Україні є власна модель FRAX, визначено межові значення для початку антиостеопоротичного лікування, однак її інформативність у хворих на РА вивчена недостатньо. Мета: вивчення показників 10-річного ризику основних остеопоротичних переломів (ОПП) та переломів стегнової кістки (ПСК) у жінок із РА з використанням української моделі FRAX. Матеріали та мет.


Національний інститут раку України, Київ, 2017. У дисертації вивчено та обґрунтовано проблему інформативності . Все вище зазначене пояснює актуальність обраної теми дисертаційного дослідження. Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Результати досліджень українських вчених показали, що денситометричні дані були вірогідно нижчими у хворих з остеопоротичними переломами в аналізі в порівнянні з контрольною групою [110]. Датські вчені, при застосуванні КЕД як скринінгового методу у виявленні остеопорозу у чоловіків, виявили, що чутливість і специфічність становила 93% та 50% відповідно.


Саме переломи, серед яких найтяжчі - переломи шийки стегнової кістки, вертебральних та променевої кісток, визначають медичну та медико-соціальну значимість захворювання, в тому числі за рахунок підвищення смертності [31]. Кожні 3 секунди у світі відбувається остеопоротичний перелом, а починаючи з віку 50 років, кожна друга жінка і кожен п'ятий чоловік протягом решти життя матимуть перелом [32]. Місто Запоріжжя є одним із найбільш забруднених міст України. За обсягами викидів у атмосферне повітря шкідливих речовин та діоксиду вуглецю посідає 4 місце в країні та перше - по перевищенню гранично допустимих концентрацій пилу, сірководню, оксиду азоту, фенолу та його похідних [123, 124].


Остеопороз — системне захворювання скелета, яке характеризується зниженням кісткової маси в одиниці об'єму та порушенням мікроархітектури кісткової тканини, що призводить до підвищення крихкості кісток та високого ризику їх переломів. Висока смертність (від 14 до 58%) в перший рік після перелому шийки стегна внаслідок остеопорозу і абсолютна непомітність та безболісність патологічних змін дозволяють називати захворювання «тихим вбивцею». 20 жовтня відзначається Всесвітній День боротьби з остеопорозом.


Профілактика остеопоротичних переломів у людей похилого віку. Поширеність остеопорозу (ОП), який визначається як зниження мінеральної щільності кісткової тканини (МЩКТ) (Т-критерій менше –2,5), підвищується з віком, оскільки при старінні спостерігаються не лише кількісні, але й якісні зміни кісткової маси. Паралельно зі зниженням кісткової маси збільшується кількість переломів. Остеопоротичні переломи у старшому віці зумовлені не лише втратою кісткової маси, а й збільшенням ризику падінь (в основному на ґрунті захворювань центральної нервової системи і судинних порушень), причому падіння можуть бути більш вагомим фактором ризику, ніж знижена кісткова маса.


Сучасне лікування остеопорозу: Методи запобігання втраті кісткової тканини. І зменшення частоти переломів. Robert Lindsay Osteoporosis Update: Strategies to Counteract Bone Loss, Prevent Fracture. Остеопороз, який є наслідком безсимптомної втрати кісткової тканини протягом бага-тьох років, може призвести до медичної катастрофи. Переломи хребця чи стегна важко під-даються лікуванню і можуть зробити відносно здорового літнього пацієнта інвалідом. Лікарі вже багато років широко застосовують превентивне лікування для запобігання церебровас-кулярним катастрофам та ІХС, оскільки всі знають, що лікування ГХ і гіперхолестеринемії знижує ризик катастрофічних ускладнень.


Патологічний перелом визначається, як перелом під впливом сили, що не ламає здорову кістку (падіння з висоти власного зросту або поява спонтанного перелому). Різновиди остеопорозу: первинний (розвивається у жінок після менопаузи та [рідше] у чоловіків похилого віку) і вторинний — є наслідком різних патологічних станів або результом дії деяких ЛЗ, найчастіше ГК. Фактори ризику розвитку остеопорозу: 1) генетичні та демографічні — сімейна схильність (особливо переломи проксимального відділу стегнової кістки у батьків), дуже похилий вік, жіноча стать, біла і жовта раси, ІМТ <18 кг/м2


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Вивихи, розтягнення, переломи. Перша допомога — презентація з біології на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Залежно від просторової орієнтації відламків розрізняють зміщення: • по довжині • по ширині • під кутом ротаційні. Слайд #17. Класифікація переломів в залежності від висоти розташування: • переломи в нижній третині кістки • у середній третині • у верхній третині. Слайд #18. Класифікація переломів в залежності від висоти розташування: • переломи в нижній третині кістки • у середній третині • у верхній третині. Слайд #19.


10 клас. Дата. Тема. Поняття про переломи кісток, їх класифікація. Вивихи суглобів, ознаки, класифікація. Заходи домедичної допомоги. Мета: розглянути основні поняття про переломи кісток та вивихи суглобів; розвивати уміння розпізнавати даний вид травми та надавати долікарську допомогу; виховувати почуття людяності, доброзичливості. Обладнання: підручник, робочий зошит, презентація . Хід уроку.


Проаналізовано симптоми остеопорозу хребта та асоційованих переломів. провідним клінічним симптомом остеопорозу хребта є біль, спричинений компресією хребця або повторними трабекулярние мікропереломи. Переломи хребта є найбільш грізними ускладненнями остеопорозу. оскільки супроводжуються гострою та хронічною болем, деформацією хребта, зменшенням росту, неврологічною симптоматикою. Продемонстровано ефективність ібандронової кислоти в лікуванні остеопорозу та попередження виникнення нових вертебральних переломів. Ібандронової кислоти відрізняє висока ефективність, безпечність застосування і відмінна прихильність до лікування.


ЗАКРИТИЙ ПЕРЕЛОМ. СУЧАСНІ ПРИНЦИПИ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З ПЕРЕЛОМАМИ ЛЕКЦІЯ №2 Завідувач кафедри травматології і ортопедії Професор СУЛИМА ВАДИМ СТАНІСЛАВОВИЧ. Слайд 2. Травматизм. губчату тканину та зміщуються проксимальніше по осі кістки. - компресійні – кісткові уламки дрібні, переломи властиві наступним губчатим кісткам – тіло хребця, п’яткова кістка. 4) За цілісністю шкірних покривів - закриті - без сполучення з зовнішнім середовищем. - відкриті - сполучуються з зовнішнім середовищем.


коливання повітря, тем вище звук. Висота звуку голосу. залежить від частоти коливань голосових складок в 1. Теоретико-методичні матеріали цієї теми стосуються дискусійних питань у нейропсихології та логопедії. Згідно із сучасною класифікацією дизартрій виділяється її п'ята форма – «кіркова дизартрія». Існування подібної форми мовленнєвої патології підтримують не всі вчені.


Переломи та вивихи. Перелом (fractura) – порушення цілісності кістки, що спричинене механічною дією або патологічним процесо у кістці (пухлина, запалення). Класифікація кісток. Розрізняють довгі, короткі та плоскі кістки. З віком кістки зазнають кількісних та якісних змін: зменшується товщина кортикального шару, зменшується кількість кісткових балок та їх товщина. У міру змін на молекулярному рівні наступає порушення міцності окремих елементів кісток і кістки в цілому. Класифікація переломів. 1. За сполученням із зовнішнім середовищем: Відкритий перелом – ділянка перелому сполучається з навколишнім середовищем.


Рибіна Олена Сергіївна Фізична реабілітація жінок старших вікових груп з остеопоротичними переломами тіл хребців. Альтернативное название: Рыбина Елена Сергеевна Физическая реабилитация женщин старших возрастных групп с остеопоротических переломов тел позвонков.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу