реферат на тему високі температури на території україни

Розподіл температур повітря і опадів по території України. Загальні риси клімату України. Несприятливі погодні явища в Україні. Агрокліматичні ресурси України. Реферат. Типи повітряних мас та їх вплив на клімат України. Основні кліматичні показники. Розподіл температур повітря і опадів по території України. Загальні риси клімату України. На території України, яка розмішена в помірних широтах, середньорічна величина сумарної сонячної радіації становить від 95 ккал/см2 (4200 МДж/м2) на півночі до 125 ккал/см2 (5200 МДж/см2) на Південному узбережжі Криму зарік. Різницю між поглинутою сонячною радіацією і величиною теплового випромінювання підстилаючої поверхні називають радіаційним балансом.


Анотація. В контексті глобальних змін клімату температура є одним з параметрів, що зазнає найбільшої мінливості, особливо в останнє десятиріччя. В статті розглянуто підходи та методики дослідження високих температур, що були запропоновані вченими для території України, проведено аналіз просторово часового розподілу хвиль тепла на території України за червень серпень 1961 2010 років і встановлено, що в останнє десятиліття спостерігається зростання кількості випадків хвиль тепла, їх тривалості та інтенсивності.Анотация. Е. П. Слизкая Подходы к изучению высоких температур воздуха на территории Ук.


Температура повітря в Україні змінюється залежно від надходження сонячної радіації. Середня річна температура на території нашої країни на півночі становить +6. + 7° і на півдні +12. +13 °С. Найхолоднішою є північно-східна частина України, а найтеплішою — південно-західна і Південний берег Криму. Найхолодніший місяць — січень, найтепліший — липень. В цілому температурні умови України сприятливі для одержання високих урожаїв різних сільськогосподарських культур. Враховуючи рівень сонячної радіації, від якої насамперед залежать температурні умови, в різних зонах країни слід по-різному озеленювати ділянки.


Небезпечним явищем погоди в Україні є температури, які становлять -10 °С і нижче. Вони зумовлюються надходженням холодного арктичного повітря, яке може поширюватися на всю територію України в разі впливу відрогу Сибірського антициклону. Вітровий режим, на території України визначається змінами атмосферного тиску, трансформацією повітряних мас, циркуляційними процесами, орографією, розташуванням господарських угідь, населених пунктів, великих міст. Напрям і швидкість вітру протягом року постійно змінюються залежно від впливу названих чинників. Влітку на території всієї України переважають вітри західних і північно-західних румбів.


Географія - Зовнішнє незалежне оцінювання - Теоретична інформація - Тестові завдання за темами програми ЗНО - Узагальнюючі тести за розділами у форматі ЗНО - Відповіді до ВСІХ тестових завдань - Розподіл температури повітря і опадів на території України. Основні кліматичні показники. Сезонні особливості клімату - Кліматичні умови та ресурси - ФІЗИЧНА ГЕОГРАФІЯ УКРАЇНИ.


На територію України антициклони приходять зі сходу, півночі або тропічної частини Атлантичного океану. Вони малорухливі, над територією України затримуються на тривалий час, зумовлюючи малохмарну суху погоду, влітку спекотну, взимку холодну. Всього за рік над територією країни буває майже 45 циклонів і понад 35 антициклонів. Проте за кількістю днів різко переважає антициклональна погода. Найнижча температура повітря, зареєстрована в Україні, становить –42 °С. Вона спостерігалася на крайньому сході країни в Луганську. Кількість опадів. Ізолінії, які на кліматичних картах України відображають середньорічну кількість опадів ( ізогієти ), мають приблизно такий самий напрямок простягання, як й ізотерми.


Розподіл температур ґрунту на території України загалом відповідає розподілу температур повітря. Н а розподіл опадів суттєво впливає надходження різних типів повітряних мас, рельєф (височини, експозиція гірських схилів). На рівнинній частині території влітку випадає опадів більше, ніж взимку; в Закарпатті їх багато навесні; на Південному березі Криму найбільші місячні суми опадів спостерігаються взимку. В західних районах України річні суми опадів досягають 600 мм і більше, а на північному сході 550 мм. На межі лісостепової і степової зон вони змінюються від 550 до 450 мм. На півдні степової з.


При глибшому аналізі синоптичних умов утворення високих температур, було виявлено наступне характерне явище: на північному заході досліджуваної території (рідше на півночі) зароджується область високих (низьких) температур повітря, що залишається достатньо довгий час на одній і тій же території. Ця область зазвичай має чітко виражений поступальний рух, послідовно переміщуючись на 861 південний схід; район підвищених чи понижених температур переміщується подібно хвилі з місця на місце.


У липні-серпні цього року температура повітря по усій території України сягатиме +35° — +40°. - Читайте на Громадському. «+35° — +40° — це та межа, яка буде у більшості областей України в липні-серпні», — додав Кульбіда. Зниження температури розпочнеться у другій половині вересня, наголосив він. Крім того, Кульбіда зазначив, що кількість опадів протягом літнього періоду буде меншою за норму. Нагадаємо, 2 травня у Києві стало найтеплішим днем з 1934 року.


Реферат на тему: Погода і клімат План 1. Елементи погоди 2. Синоптичний аналіз і завбачення погоди 3. Класифікація погоди 4. Клімат 5. Класифікація. Для завбачення погоди на 1 добу потрібні відомості на території всієї країни або материка, на 2 доби – відомості про всю півкулю, а на 3 доби – відомості про стан атмосфери на всій Земній кулі. Рис. 28. Фрагмент синоптичної карти. Велика кількість сонячної радіації, високі температури протягом усього року, велика вологість і рясні опади створюють дуже сприятливі кліматичні умови для рослинності, яка представлена вічнозеленими лісами з численними ліанами. КЛІМАТ САВАН.


Запам'ятайте Середньомісячні показники температури повітря в Україні залежать від кількості сонячної радіації, яку отримує поверхня, і циркуляції атмосфери (насамперед західного перенесення повітря). Середні показники температури січня на території України змінюються від -8 °С (у північних, східних районах і Карпатах) до -1 °С (на півдні) і +4°С (на Південному березі Криму). Середні показники температури липня змінюються від +17 °С (на заході) і +15 °С (у гірських районах) до +23 °С (на півдні). Вислано читачами інтернет-сайту. Збірка конспектів уроків по географії,реферати з географії, календарно тематичне планування географії 8 класу.


Тут найдется полное раскрытие темы -Дослідження сильних і суховійних вітрів на Дніпропетровщині, Загружено: 2012-09-19. Більшість випадків утворення суховіїв в Україні пов’язані з надходженням повітряних мас з півночі (44%) чи з північного заходу (10%) з узбережжя арктичних морів; 12% суховіїв обумовлюються надходженням повітряних мас з Середньої Азії та Ірану, а в 14% випадків суховії виникають на місці малорухомих антициклонів, що стаціонують над Східною Європою [9, 19]. В теплий період року (квітень-жовтень) на території України виділяють 2 вогнища з збільшеною кількістю суховіїв (від 15 до 23 днів).


Опади розподіляються на території України нерівномірно. Кількість їх змінюється залежно від пори року, рельєфу, географічного положення місцевості та інших факторів. Найбільше опадів випадає у гірських районах Карпат (в окремих районах понад 1500 мм), найменше — на узбережжях Чорного та Азовського морів (близько 300—350 мм). Пересічна кількість опадів у Поліссі становить 550—700, у Лісостепу — 600—450 мм/рік. У Поліссі та Лісостепу спостерігається поступове зменшення кількості опадів у напрямі з заходу на схід. У степовій зоні в північних районах випадає 450—475, а найменше (300—350 мм/рік) у .


Клі́мат Украї́ни — середній багаторічний режим погоди на території всієї держави. Один із природних ресурсів України. Клімат різноманітний і має суттєві відмінності в залежності від місцевості. Згідно з класифікацією кліматів Кеппена на території країни існують щонайменше 7 типів клімату, котрі традиційно об'єднують у чотири кліматичні зони: континентального клімату (D), помірного клімату (C), сухого клімату (B) та полярного клімату (E).


Перегляд файлу. Тема: Властивості повітряних мас, що впливають на територію України. Атмосферні фронти, циклони та антициклони. Мета: формувати поняття «повітряна маса», «атмосферний фронт», «циклон», «антициклон», їх переміщення на території України; навчати виявляти взаємозв’язки атмосферних явищ та процесів на прикладі зв’язку атмосферного тиску, температури, вологості, опадів в атмосферних фронтах, циклонах та антициклонах, визначити їх вплив на формування характерних типів погоди; розвивати логічне мислення, уяву, увагу, пам'ять; вміння самостійно порівнювати, аналізувати; працювати .


Реферат за темою випускної роботи. Зміст. Вступ: актуальність, мета та задачі вивчення. Середньомісячна температура січня від -8 оС на північному сході України і до +4 оС на південному березі Криму, липня – від 17 оС на Північному заході та +9 оС у високогір’ї Карпат до +23 оС на крайньому Півдні. Вітри міняються по сезонах: взимку в північній половині переважають західні вітри, що приносять вологу, у південній – північно-східні й східні сухі й холодні. Згідно з вище приведеного рисунку, процент біосферних резерватів на території земель Німеччини знаходиться в межах від 0,47 до 14,70 %; національних парків – від 0,27 до 2,05 %; природних парків – від 5,70 до 43,12 %.


Розподіл температури на великих територіях чи всій земній кулі можна з допомогою карт ізотерм. Изотермами називають лінії, що з'єднують на карті точки з оди наковой температури повітря в момент чи середньому за той чи інший проміжок часу. Для порівнянності спостережень, виконаних різних пунк тах, измеренную температуру призводять до рівню моря. Влітку температура повітря над материками вище, ніж над океанами. Тож у північній півкулі над материками з терми вигинаються на північ. Реферат на тему: Особливості розміщення міст та міського населення. МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ ВОСТОЧНОУКРАИНСКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ Курсова робота з дисципліни. Реферат на тему: Знахідка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу