реферат на тему роль української діаспори в світі

У рефераті подано відомості про українську діаспор по світу, у країнах СНД, в далекому зарубіжжі. Розглянуто державну політика щодо української діаспори. По світу. Діаспора (від гр. слова діаспора - розсіяння) – розсіяння в різних країнах народу, вигнаного з батьківщини чужинцями. Вперше поняття "діаспора" вжите щодо єврейського народу, вигнаного римлянами в I ст. н. е. з Палестини і розсіяного по теренах Римської імперії. Помітну роль у зміцненні цих зв'язків відіграє часопис "Українська діаспора", який видає Національна академія наук України. У країнах СНД. Найбільшою за чисельністю діаспорою українців є російська.


реферат на тему Українська діаспора. Подробнее о работе: Читать или Скачать. Українська діаспора в Польщі не так велика і складає близько 300 тис. чоловік. Українські діаспори є також у Східній Словаччині і Румунії. У країнах далекого зарубіжжя українські діаспори існують у Канаді (більш 1 млн. чоловік), США, Великобританії і Німеччині, у даний момент українська громада організовується в Еквадору . З найбільш великих організацій української діаспори можна відзначити Український державницький фронт (Великобританія), Український державницький фронт країн Бенілюксу, Європейський конгрес українців, Лігу українців і Лігу українок Канади, українсько-американську організацію .


Реферат на тему: Українці в світі (діаспора) УКРАЇНСЬКА ДІАСПОРА Термін «діаспора» часом трактується неоднозначно. В одних випадках під ним розуміють. В одних випадках під ним розуміють усіх без винятку українців, розсіяних по всьому світові; в інших — лише розпорошені їх частини, що не становлять якоїсь спільноти; нарешті, діаспорою вважають усіх українців поза Україною, за винятком тих, котрі проживають у сусідніх державах на споконвічній етнічній території. Неоднозначне тлумачення поняття «діаспора» призводить до розмаїття його визначень.


Реферат на тему. Українська діаспора в світі (західна і східна). План. 1. Визначення. Політична ідеологія свідомішої частини української діаспори була орієнтована на національне визволення і державну самостійність України. Щодо цього українська діаспора в США й Канаді, особливо активізувалася під час першої світової війни й українських визвольних змагань. Виняткову роль відіграла закарпатьська еміграція в США, яка своїми заходами вирішально вплинула на приєднання в 1919 р. Закарпаття до Чехословацької республіки.


Украї́нська діа́спора — збірне визначення української національної спільноти поза межами українських земель (етнічної української території). Станом на 2019 рік за межами України мешкає від 11 до 13 млн українців і їх нащадків, тобто близько чверті народу. Відповідно до статті 12 Конституції України (254к/96-ВР) держава дбає про задоволення національно-культурних і мовних потреб закордонних українців.


РОЛЬ УКРАЇНИ У ЗБЛИЖЕННІ З ДІАСПОРОЮ Україна обрала власний шлях розвитку. Свідомо чи несвідомо, після проголошення незалежності Україна почала ставити перед діаспорою вимоги: ви нам допомагайте фінансово, але в деталі побудови нашої держави не втручайтеся9. Винні ті, які безкомпромісно намагалися будувати нову українську державу на зразок діаспори. Але вина також і по стороні України, адже ж, якби вона була прийняла своїх діаспорних синів дійсно за своїх, ті могли були б їй дати неабиякий цивілізаційний стимул (вже не говорячи про матеріальний). Досвід діаспори у побудові справжнього громадянського суспільства велетенський.


Реферат на тему Діаспора. Дивитись Завантажити. План. Вступ. 1. Історичні причини формування української діаспори. 2. Характеристика української діаспори в різних країнах світу: а) Росія. б) Польща. Помітну роль у зміцненні цих зв"язків відіграє часопис "Українська діаспора", який видає Національна академія наук України. Процес формування "Світового українства". Так звана "національна ідея" сьогодні переживає кризу - як в діаспорі, так і в Україні.


Роль української діаспори в політичному, економічному та суспільному розвитку України. Сучасна українська діаспора на рівні з єврейською, китайською, вірменською належить до світової, має значний потенціал у сприянні Українській державі в інтеграції до глобального світу, підвищенні її конкурентоспроможності в нових реаліях. Українська діаспора не є унікальним явищем – це живий організм, який зазнає впливів та змін, зумовлених рядом економічних, політичних та культурних чинників. Українська діаспора вписується в загальну світову діаспору та міграційну мозаїку, з властивими для неї внутрішніми с.


Це реферат на тему "Українська діаспора". В роботі висвітленно загальне поняття діаспори, хвилі української міграції та розвиток української мови в діаспорі.. Наукова робота на урок Історія України скачати. Фізико-математичний факультет. Реферат. на тему: «Українська діаспора». Студент-виконавець


Україна здійснює політику стосовно української діаспори, дотримуючись принципу недоторканності кордонів і цілісності держав. На жаль, на сьогодні українська держава не має достатніх фінансових засобів, щоб задовольнити всі прохання, що надходять від українського населення зарубіжжя, про повернення в Україну. Перщочерговим завданням будівників світового українства є відкриття України Діаспорі. Узаконення подвійного громадянства може стати першим, дуже потрібним кроком з української сторони, але з часом потрібні будуть також дії зі сторони Діаспори.


Українці в СРСР не змогли використати зарубіжні українські громади як вікна на Заході, а українська діаспора була позбавлена притоку свіжих сил, якого вона дуже потребувала. Але часи мінялися. Об’єктивний хід історії ніхто не може зупинити. Незважаючи на історичні катаклізми українці в західному світі завжди прагнули до зв’язку з землею, яку полишили перші емігранти і яку не бачила більшість їхніх нащадків. Це прагнення відбилося у русі солідарності й допомоги українському народові, що був започаткований у перші десятиліття еміграції. В 1913 р. українці в Канаді та США розпочали збір коштів на підтримку українських шкіл Східної Галичини, а також на підтримку політичних партій Галичини.


Українська діаспора – сформувалася в основному внаслідок сталінських депортацій і міграції часів II Світової війни. Вона умовно поділяється на східну (Росія 4,3 млн, Казахстан 900 тис., Молдова 600 тис., Білорусь 300 тис., Узбекистан 150 тис., Киргизія 100 тис.) і західну (США 2 млн., Канада понад 1 млн, Бразилія та Аргентина по 400 тис., Австралія і Франція по 40 тис., Велика Британія 30 тис., Німеччина 25 тис.). Відчутну роль у зміцненні цих зв’язків відіграє журнал “Українська діаспора”, що видається Національною Академією наук України. Західна діаспора. Українська діаспора в Польщі не така велика і налічує близько 300 тис. чоловік. Українські діаспори є і в східній Словаччині, і Румунії.


Українці в СРСР не змогли використати зарубіжні українські громади як вікна на Заході, а українська діаспора була позбавлена притоку свіжих сил, якого вона дуже потребувала. Але часи мінялися. Об’єктивний хід історії ніхто не може зупинити. Незважаючи на історичні катаклізми українці в західному світі завжди прагнули до зв’язку з землею, яку полишили перші емігранти і яку не бачила більшість їхніх нащадків. Це прагнення відбилося у русі солідарності й допомоги українському народові, що був започаткований у перші десятиліття еміграції. В 1913 р. українці в Канаді та США розпочали збір коштів на підтримку українських шкіл Східної Галичини, а також на підтримку політичних партій Галичини.


Українська діаспора в світі — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Українська діаспора - сформувалася в основному внаслідок сталінських депортацій і міграції часів II Світової війни. Українська діаспора Східна Західна Росія Казахстан Молдова Білорусь Узбекистан США Канада Бразилія Франція Німеччина. Слайд #4. Західна діаспора сформувалася в результаті переселення людей у країни Західної Європи, Північної і Південної Америки. На даний момент в США проживає 1,5 млн. осіб, в Канаді - близько 1,2 млн. чоловік, у Польщі - 300 тис. чоловік, в Бразилії 500 тис. чол. Всього в західній діаспорі проживає 4 млн. чоловік.


Важливим здобутком української діаспори стало відродження діяльності Наукового товариства ім. Шевченка (НТШ) як спадкоємця заснованої 1873 р. у Львові дослідницької установи з тією ж назвою. З 1947 по 1961 рр. президія НТШ перебувала у Мюнхені, а потім переїхала в Сарвель поблизу Парижа, де перебуває й тепер. Паралельно здійснюють ще один науковий проект — підготовку семитомної "Енциклопедії української діаспори". Українські поселенці на своїй другій батьківщині створили свою національну культуру, науку, завдяки повсякденній праці їхні представники досягли висот у державних установах і громадських організаціях.


Рефератна тему: Українська діаспора в світі (західна і східна). План. 1. Визначення. Українська діаспора — збірне визначення української національної спільноти поза межами українських земель (етнічної української території), яка почуває духовий зв'язок з Україною. Станом на 2004 р. за межами України мешкає від 10 до 15 млн. українців, тобто біля третини нації. 2. Історія До 1880 року. Вже на початку 18 ст. жила нечисленна політична еміграція в Туреччині і на Заході після поразки під Полтавою (1709). На початку другої половини 18 ст. постали українські хліборобські колонії в тодішній Угорщині (кілька тисяч закарпатських українців оселилося в Бачці та Сремі, в сучасній Серб.


2. Характеристика української діаспори в різних країнах світу: а) Росія. б) Польща. Діаспора (від гр. слова діаспора - розсіяння) – розсіяння в різних країнах народу, вигнаного з батьківщини чужинцями. Вперше поняття “діаспора” вжите щодо єврейського народу, вигнаного римлянами в I ст. н. е. з Палестини і розсіяного по теренах Римської імперії. Роль україни у зближенні з діаспорою. Україна обрала власний шлях розвитку. Свідомо чи несвідомо, після проголошення незалежності Україна почала ставити перед діаспорою вимоги: ви нам допомагайте фінансово, але в деталі побудови нашої держави не втручайтеся9.


Реферати українською » История » Українці в діаспорі. Реферат Українці в діаспорі. План. >Вступ. Великукультурно-освітню роботупроводятьОсередок української культури таосвіти уВінніпезі,культурніцентри уЧікаго таіншихмістах США йКанади.Важливу роль життіукраїнців Америкивідіграютьтакожчисленні укра-їнськімистецькіфестивалі. >Україністикавикладається у 28університетах таколеджах США та у 12університетахКанади. Реферат на тему: УПА у боротьбі на два фронти. >міністерство >освіти і науки україни >черкаський >національний >університет >Імені Богдана. Реферат на тему: Занепад Османської імперії.


«Українська діаспора у світі». Завантажити презентацію. Презентація по слайдам: Слайд 1. «Українська діаспора у світі». Слайд 2. Ми є. були. Мета: вивчити географію української діаспори, з’ясувати поняття діаспора, міграція, еміграція, імміграція; ознайомити дітей із життям емігрантів, творчістю українських письменників в еміграції; формувати навички самостійної роботи з науковою літературою, вміння аналізувати, виділяти головне; учити їх складати конспекти виступів та виступати з усними повідомленнями, працювати з картою; виховувати почуття патріотизму й національної свідомості.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу