реферат на тему бальзак і україна

Приклад реферата на тему: "Оноре де Бальзак і Україна", — зразок та інші варіанти написання на УкрЛібі. В Україну Бальзак приїздив тричі. Його шлях пролягав через Дубно, Броди. У Львові письменник цілий вечір провів у горелі "Жорж", насолоджуючись французьким вином, грою в карти й архітектурними острівцями "маленького Парижу". Втім, готельний сервіс і дороги справили на відомого европейця найбільше враження. Наприклад, бродівський готель "Руський дім" він назвав "місцем, яке лише дещо поступається французьким тюрмам". А в Радивилові, коли його екіпаж загруз у дорожній багнюці так, що не було видно коліс, і карета сіла на "пузо", довелося кликат.


Бальзак и Украина. Писатель дважды посетил Украину (в 1847-1848 и 1848-1850 гг.) Всего он провел здесь более двух лет. Побывал в Бердичеве, Киеве и других городах. Пребывание в Украине дало ему возможность ознакомиться со славянским миром, к которому он проявлял интерес. В письмах на родину отмечал богатства этого края. Украинская тема была очень популярна среди западноевропейских писателей первой половины XIX века. К ней обращались Дж. Байрон, В. Гюго, П. Мериме и др. Но если внимание романтиков привлекал в первую очередь национальный колорит, то Бальзака интересовала социальная жизнь. Перепи.


Бальзак і Україна. Дo 1847—1850 poкiв вiднoситься пepeбyвaння нa Укpaїнi вiдoмoгo фpaнцyзькoгo письменника poманіста Оноре де Бальзака. Жив він у селі Верхівні на Київщині у своєї коханої Еви (Евеліни) Ганської, з котрою одружився в Бердичеві у 1850 році, за кілька місяців перед своєю смертю. З першої зустрічі ця жінка стала ідеалом кохання в житті Оноре де Бальзака. У вирі пристрастей вона ладна була позбутися всього, щоб бути з ним поруч. І потім, незважаючи на відстань, роки, вона не лише зберегла силу своїх почуттів, а й змогла розпалити багаття родинного вогнища, яке так необхідне для ств.


Перебування в Україні дало можливість Бальзаку ознайомитися зі слов'янським світом, до якого він виявляв інтерес. Українська тема була дуже популярною серед західноєвропейських письменників першої половини XIX ст. До неї зверталися Дж. Байрон, В. Гюго, П. Меріме, мадам де Сталь, А. Міцкевич та ін. Зв'язок з Україною не вичерпується фактами перебування письменника на її території. Його творчість стала відомою тут ще раніше завдяки російським перекладам, які почали з'являтися майже одночасно з французькими виданнями. З творами Бальзака був добре обізнаний Т. Шевченко, про що свідчать посилання на них у його повістях.


Бальзак і Україна (варіант 1) — презентація з світової літератури на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . В Україну Бальзак приїздив тричі. Його шлях пролягав через Дубно, Броди. У Львові письменник цілий вечір провів у готелі „Жорж”, насолоджуючись французьким вином, грою в карти й архітектурними острівцями „маленького Парижу”. Слайд #7. Бальзак любив Україну. Він називав її „прекрасним краєм, мешканці якої самі не знають, серед якої краси живуть”.


Бальзак і Україна. Бальзак – видатний французький письменник, зачинатель соціального реалістичного роману. Бібліотека Зарубіжна література 9 клас Зарубіжна література Розробки уроків. Бальзак – видатний французький письменник, зачинатель соціального реалістичного роману. Поєднання реалістичних і романтичних елементів у його художній системі. Відповідь на це запитання ми зможемо почути під час виступу з індивідуальним повідомленням на тему: «Літературна діяльність О. де Бальзака». 2. 2. Індивідуальне повідомлення №2: «Літературна діяльність письменника». З 1821 Бальзак жив у Мансарді, спілкувався з журналістами і створив низку модних тоді «готичних романів», спочатку в співавторстві, а потім самостійно.


В Україну Бальзак приїздив тричі. Його шлях пролягав через Дубно, Броди. У Львові письменник цілий вечір провів у горелі „Жорж”, насолоджуючись французьким вином, грою в карти й архітектурними острівцями „маленького Парижу”. Втім, готельний сервіс і дороги справили на відомого европейця найбільше враження. Наприклад, бродівський готель „Руський дім” він назвав „місцем, яке лише дещо поступається французьким тюрмам”. А в Радивилові, коли його екіпаж загруз у дорожній багнюці так, що не було видно коліс, і карета сіла на „пузо”, довелося кликати на підмогу місцевих селян. П’ятеро здоровенних ч.


Оноре де Бальзака пов'язує з Україною кохання, а саме Евеліна Ганська- відома польська поміщиця і власниця маєтку поблизу Бердичива(Україна), із якою письменник одружився. Розпочалося їхнє кохання із листа, що надійшов із Одеси в 1832р. з підписом "Іноземка".Авторкою листа була Ганська-прихильниця таланту Бальзака. Про своє захоплення його творами вона висловлювала в листах, які приходили знову і знову. Письменник розпочинає листування із загадковою особою. Згодом вони зустрічаються в Швейцарії і після знайомства таємні зустрічі в різних містах Європи продовжуються майже 18 ро.


Рефератна тему:“Оноре де Бальзак і Україна” Колись, років вісім тому, їдучи на гостину до своїх батьків, на київсько-житомирській автомагістралі ми зустріли маленьке „Пежо”, обступлене збудженим натовпом. Біля автомобіля стояла розгублена жінка середнього віку, на вигляд – чужоземка й, очевидно, пробувала щось допитатися в тамтешніх селян. А вони не розуміли, що вона від них хоче. В Україну Бальзак приїздив тричі. Його шлях пролягав через Дубно, Броди. У Львові письменник цілий вечір провів у горелі „Жорж”, насолоджуючись французьким вином, грою в карти й архітектурними острівцями „маленького Парижу”. Втім, готельний сервіс і дороги справили на відомого европейця найбільше враження.


Бальзак і Україна. Читайте также: Бальзак О. Бальзак – кофеин. Бальзак. Анализ Повести Гобсек. Бальзак. Гобсек. Евеліна та Оноре. Їхні долі поєднала Україна. Концепция и структура "Человеческой комедии" Бальзака. Разом з Ганською Бальзак відвідав Київ і так описав його красу і велич у листі до Лори де Сюрвіль: «…Ось я і побачив цей Північний Рим, це татарське місто з трьомастами церквами, з багатствами Лаври і Святої Софії українських степів. Добре поглянути на це ще разок…» . У 1847, 1848 і 1850 роках відвідав Київ (загалом було 6 візитів письменника до Києва). Зупинявся у будинку польських магнатів Ганських на Печерську (неподалік теперішньої вулиці Липської), почав писати нарис «Лист про Київ».


Излюбленная тема Бальзака – яростная борьба даровитых честолюбцев, пробивающих себе дорогу в большом городе. Чистый юноша, попавший в большой город, и делающий себе карьеру ценой своей духовной и нравственной гибели – любимейший образ Бальзака. Таков Растиньяк из романа «Отец Горио», таков Люсьен Шардон из романа «Утраченные иллюзии».


З першої зустрічі ця жінка стала ідеалом кохання в житті Оноре де Бальзака. У вирі пристрастей вона ладна була позбутися всього, щоб бути з ним поруч. І потім, незважаючи на відстань, роки, вона не лише зберегла силу своїх почуттів, а й змогла розпалити багаття родинного вогнища, яке так необхідне для створення сімейного затишку. Щоб одружитися з ним, вона зреклась більшості своїх маєтків. Заплатила борги, зроблені ним за життя і залишені по смерті.


Бальзак і Україна. Презентация на заданную тему содержит 15 слайдов. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций в закладки! Презентации» Литература» Оноре де Бальзак. Згодом були зустрічі і в інших містах світу, куди Ганські доволі часто їздили: у Женеві, у Санкт-Петербурзі, Відні. Після смерті чоловіка Ганської (1841 р.) закохані продовжуть листуватися і зустрічаються на нейтральних територіях: 1843 року — в Санкт-Петербурзі (тут Оноре де Бальзак попросив її руки); 1845-го — у Дрездені. У 1846 р. Ганська їде з Бальзаком до Франції, звідти закохані вирушають у подорож Європою.


Главное: Реферат Оноре де Бальзак и Украина, зарубежная / мировая литература. Вернуться к списку рефератов. Украинская литература : Библиотека : Современная литература : Биографии : Критика : Энциклопедия : Народное творчество | Обучение : Рефераты : Школьные сочинения : Произведения : Краткие пересказы : Контрольные вопросы : Крылатые выражения : Словарь | Зарубежная литература : Библиотека : Биографии : Школьные сочинения : Краткие пересказы : Рефераты : Шпаргалка |.


5. Бальзак і Україна. Костьол Святої Варвари міста Бердичів У 1850 році одружився з Евеліною Ганською. Вінчання відбулося 2 березня 1850 року в костьолі Святої Варвари міста Бердичів. Бальзак і Україна «…Це пустеля, царство хлібів, це мовчазні прерії Купера, — захоплено зазначав він. — Тут починається український чорнозем, шар чорного і тучного грунту завтовшки футів п'ятдесяти, а іноді навіть і більше. Його ніколи не угниють…» с. Верхівня Певний час жив у селі Верхівня (нині Житомирської області), в маєтку Ганських.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу