повідомлення,,іван їжакевич-картина,,тарас пастух,,

Іван Сидорович Їжакевич ( 1864 – 1962 ) Їжакевич — народний художник УРСР, відомий далеко за межами України. Народився в селі Вишнеполе Уманського повіту Київської губернії ( тепер Чабанський район Черкаської області ) в родині селянина. У 1876 році приїхав до Києва, щоб "вибитись у люди" за допомогою свого дядька-дяка Києво-Печерської Лаври. Хлопчику пощастило потрапити в лаврську іконописну школу. 2. розгляд репродукції Картини. Розгляньте картину І. Їжакевича "Тарас - пастух" (1935р.) Ця картина значною мірою автобіографічна, бо художникові також, як і Шевченкові, довелося в дитинстві пасти овець . В основу сюжету картини покладено вірш "Мені тринадцятий минало.".


Унизу пасуться вівці, саме їх охороняє малий пастух. На задньому плані знайомі краєвиди рідного села: маленькі хатини, високий храм, годувальник-млин. Усе потопає в зелених садках, запашних луках. Напевно тільки там, серед буяння природи, на широкому привіллі міг Тарас відчути себе вільним, на мить забути про своє гірке сирітське життя. Картина написана масляними фарбами на полотні. Пастельні кольори від білого до зеленого підкреслюють ніжність та співчуття до зображеного. М’які лінії утверджують життєлюбність кожної дитини.


Перед нами картина І.С. Їжакевича "Тарас-пастух". Видатний митець присвятив багато творів зображенню визначних постатей української культури. Але найбільша кількість із них — про Т.Г. Шевченка. Художник зобразив малого пастуха в момент, коли той, забувши про все на світі, щось записує в саморобну книжечку. Хлопчик не звертає уваги на овець, що пасуться самі по собі. Нам відомо, що Тарас — нещасливий сирота та ще й кріпак у пана. Подерта сорочка, солом'яний бриль свідчать про злиденне життя. Але у хлопця є неоціненне багатство — талант. Тому так захоплено працює Тарас над своєю к.


Иван Сидорович Ижакевич; Иван Ижакевич; Іван Сидорович Їжакевич; Іван Їжакевич; Їжакевич Іван; Іван Іжакевіч. Описание. Российско-украинский художник Soviet painters. картина. Жанр. историческая живопись. Описание. Русский: И. С. Ижакевич. «Тарас Шевченко – пастух („Тогда мне лет тринадцать было…“)». 1938—1939. Холст, масло. 48 × 77 см. Национальний музей Тараса Шевченко, Киев, Украина. Українська: І. С. Їжакевич. «Тарас Шевченко – пастух („Мені тринадцятий минало…“)». 1938—1939. Полотно, олія. 48 × 77 см. Національний музей Тараса Шевченка, Київ, Україна.


Перед нами картина И.С. Ижакевича «Тарас-пастух». Выдающийся художник посвятил много произведений изображению выдающихся фигур украинской культуры. Но наибольшее количество из них - о Т.Г. Шевченко. Художник изобразил малого пастуха в момент, когда тот, забыв обо всем на свете, что-то записывает в самодельную книжечку. Мальчик не обращает внимания на овец, которые пасутся сами по себе. Нам известно, что Тарас - несчастный сирота да еще и крепостной у барина. Порвана рубашка, соломенный брыль свидетельствуют о бедной жизни. Но у парня есть бесценное богатство - талант. Поэтому так увлеченно раб.


На картині перед нами дивовижне зображення: довкола прекрасна природа, пасуться вівці, як в однойменній поезії. Довкола розкинулись розлогі верби, далеко попереду видніються золоті верхи церкви. Намальовано надзвичайно красиво та реалістично. Споглядаючи картину кожен відчує: він переноситься туди, де ще немає високих будинків, свободи та автомобілів на автомагістралях. Посеред цієї природної ідилії сидить маленький хлопчик. Він одягнений в сіреньку вишиванку.


«Тарас Шевченко – пастух». Автор картины: ИЖАКЕВИЧ Иван Сидорович. 1935 Холст, масло Национальный художественный музей Украины, Киев. Другие работы автора: «Норовистого соседа везут на свадьбу». «Крепостных меняют на собак». «Запорожец на отдыхе». «Дети идут из церкви».


Перед нами картина И.С. Ижакевича "Тарас-пастух". Выдающийся художник посвятил много произведений изображению выдающихся деятелей украинской культуры. Но наибольшее количество из них - о Т.Г. Шевченко. Художник изобразил малого пастуха в момент, когда тот, забыв обо всем на свете, что-то записывает в самодельную книжечку. Мальчик не обращает внимания на овец, которые пасутся сами по себе. Нам известно, что Тарас - несчастный сирота, да еще и крепостной в господина. Драная рубашка, соломенную шляпу свидетельствуют о бедной жизни. Но у парня есть неоценимое богатство - талант.


Українська мова, 6 клас. Тема: Твір-оповідання за жанровою картиною І. Їжакевича «Тарас – пастух». Мета: розвивати вміння шестикласників осягати зміст живописної графіки, виражальні засоби, помічати всі важливі й другорядні деталі, розкрити майстерність художника; удосконалювати культуру усного та писемного мовлення, сприяти збагаченню й уточненню словникового запасу шестикласників; якнайповніше використати естетичний і моральний потенціал художнього полотна для духовного розвитку шестикласників. Тип уроку: урок розвитку зв’язного мовлення. Обладнання: підручник, репродукція картини, дидактичн.


опис картини тарас пастух, получи быстрый ответ на вопрос у нас ответил 1 человек — Знания Орг. Перед нами картина І.С. Їжакевича «Тарас-пастух». Видатний митець присвятив багато творів зображенню визначних постатей української культури. Але найбільша кількість із них — про Т.Г. Шевченка. Художник зобразив малого пастуха в момент, коли той, забувши про все на світі, щось записує в саморобну книжечку. Хлопчик не звертає уваги на овець, що пасуться самі по собі. Нам відомо, що Тарас — нещасливий сирота та ще й кріпак у пана. Подерта сорочка, солом'яний бриль свідчать про злиденне життя. Але у хлопця є неоціненне багатство — талант.


Перед нами картина І.С. Їжакевича «Тарас-пастух». Видатний митець присвятив багато творів зображенню визначних постатей української культури. Але найбільша кількість із них — про Т.Г. Шевченка. Художник зобразив малого пастуха в момент, коли той, забувши про все на світі, щось записує в саморобну книжечку. Хлопчик не звертає уваги на овець, що пасуться самі по собі. Нам відомо, що Тарас — нещасливий сирота та ще й кріпак у пана. Подерта сорочка, солом'яний бриль свідчать про злиденне життя. Але у хлопця є неоціненне багатство — талант. Тому так захоплено працює Тарас над своєю книжечкою, .


Презентация на тему Письмовий твір-оповідання за жанровою картиною І. Їжакевича Тарас – пастух из раздела Разное. Доклад-презентацию можно скачать по ссылке внизу страницы. Эта презентация для класса содержит 20 слайдов. Текст слайда: Письмовий твір-оповідання за жанровою картиною І. Їжакевича «Тарас – пастух». Слайд 2. Текст слайда: І мене в сем’ї великій, В сем’ї вольній, новій, Не забудьте пом’янути Незлим тихим словом. Тарас Шевченко. Слайд 3. Текст слайда: Основоположником жанрового живопису в Україні був Тарас Шевченко. Слайд 4. Текст слайда


Твір-оповідання за жанровою картиною І.С.Їжакевича «Тарас-пастух; удосконалювати вміння аналізувати твори живопису; вчити «читати» жанрову картину, створюв. Обладнаня: репродукція картини С.Їжакевича «Тарас-пастух», книги-альбоми «Мистецька Україна», портрет Т.Г.Шевченка, презентація. Хід уроку. І Актуалізація опорних знань.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу