курсову роботу на тему слов'яни та їхні сусіди безплатно

Велике переселення слов’ян - розселення слов’янських племен із їхньої прабатьківщини, розташованої між Дніпром і Віслою, на сусідні землі в V-VII ст. На заключному етапі Великого переселення народів у VI-VII ст. головну роль у переселенських потоках стали відігравати слов’янські племена антів і склавинів. Із межиріччя Дніпра і Вісли вони рушили до Подунав’я.. Конспект на урок Історія України скачати.


Слов’яни на території України. Перші археологічні відомості про слов’ян можна віднести до періоду бронзового віку (III – II ст. до н е). Автохтоне населення Європи. Етногенез – процес становлення та розвитку етносу. Етнос – сукупність народів, що проживають на спільній території, мають спільне походження, спільну мову, традиції та релігійні уявлення. Слов’яни – це етнос, народи якого проживають на території Центральної та Східної Європи (від р. Одер на Заході до рр. Батьківщиною слов’ян вважається територія між річками Одер та Дніпро (Дніпро-Одерська концепція батьківщини слов’ян). Перші письмові відомості I – II ст. Римським і грецьким історикам (Пліній, Таціт, Птоломей). Називали слов’ян венетами (венедами).


1. слов'яни та їхні сусіди. 1. Перші держави західних слов’ян та виникнення слов’янської писемності. Західні слов’яни – чехи, словаки, поляки – походять від слов’янських племен, які розселилися на північ від Дунаю аж до Прибалтики та Ельби. Перша держава західних слов’ян – князівство Само успішно протистояло ворогам, але в 658 р. держава розпалася. Вже в першій половині ІХ ст. утворилася Великоморавська держава, засновником якої став князь Моймир (822-846 рр.)


Тема: Східні слов’яни та їхні сусіди Усі уроки історії України на сайті «Шкільне життя» Мета: охарактеризувати становище слов’ян під час Великого переселення народів, утворення племінних союзів східних слов’ян VIII–IX ст. на території України; визначати території розселень східнослов’янських племен; розвивати вміння критично мислити, аналізувати, порівнювати, працювати з історичними джерелами, формувати навички самостійної роботи на уроці історії. …


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Східні слов’яни та їхні сусіди — презентація з історії України на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Шлях «із варяг у греки» Ще не ставши самостійним політичним цілим, східнослов'янські племінні союзи вели жваву торгівлю зі своїми сусідами. Саме у VIII - IX ст. зародився знаменитий шлях «із варяг у греки», який сприяв не тільки торговельним контактам слов'ян з навколишнім світом, але й пов'язував воєдино самі східнослов'янські землі. На цьому шляху виникали великі слов'янські міські центри - Київ, Смоленськ, Любеч, Новгород, які грали пізніше настільки важливу роль в історії Русі.


Презентація на тему: «Давні слов’яни та їх сусіди». Завантажити презентацію. Отримати код. Play. 1 / 16. Скачати. «Давні слов’яни та їх сусіди». Презентаці по темі "Технічні винаходи в часи Першої світової війни". Культура епохи Відродження. Англійська республіка. Презентація з Всесвітньої історії. РУЗВЕЛЬТ. Згуртування сил агресії переддень війни. Радянсько-німецькі зближення.


Їхні сусіди. Місце слов'ян серед індоєвропейців. Чи можна називати племена трипільської культури та інші племена, що мешкали у Східній Європі, предками слов'ян? Звичайно, ні. У цей час індоєвропейці ще не поділялися на окремі мови і народи. Але на рубежі III-II ст. до н.е. на територіях між річками Віслою і Дніпром починає проглядатися відокремлення племен - предків європейських народів. Індоєвропейці, продовжуючи переміщатися і групуватися на неосяжних просторах Євразії, вже у II ст. до н.е. склали в Центральній і Східній Європі особливий масив з германців, балтів, слов'ян. Всі.


Слов’яни напередодні Великого переселення народів. Сусіди давніх слов’ян. Мета: ознайомити учнів з проблемою походження слов’ян, процессом формування етнічної спільноти, суспільним устроєм, видами господарства; сформувати основні поняття: етнічна спільнота, етногенез; розвивати вміння аналізувати факти і події, працювати з джерелами інформації, зіставляти її, робити висновки, працювати з історичною картою; виховувати свідомого громадянина Європи. Давніх слов’ян візантійський автор Прокопій Кесарійський характеризує як численний народ, що мав вплив на історичні події Південно-Східної Європи. ІІІ. Повідомлення теми, мети й завдань уроку. IV. Сприймання та усвідомлення навчального матеріалу.


Вони називають слов'ян венедами. Але венеди — це тільки північно- західна гілка слов'ян, предки нинішніх поляків, що жили на берегах р. Вісли та на узбережжі Балтійського моря. Крім них були ще склавини, які займали територію між річками Дунаєм та Дністром, та анти. На високому правому березі Дніпра, від Києва до Канева, археологи розкопали багато поселень, де слов'яни жили понад 400 років, з II ст. до н. е. до II ст. н. е. Цю археологічну культуру назвали зарубинецькою (за назвою с. Зарубинці Київської області).


Слов’яни та їхні сусіди. Велике князівство Литовське. Країни Центральної та Південної Європи. Хрестові походи (копия). Слов’яни та їхні сусіди. Велике князівство Литовське. Країни Центральної та Південної Європи.


Слов’яни напередодні великого переселення народів. Сусіди давних слов’ян. Мета уроку: ознайомити учнів з проблемою походження слов’ян, процесом формування етнічної спільноти. Поняття і терміни для вивчення: Етнос, сусідська община, нерівність, вождь, знать, борництво, капище, язичництво, Боспорське царство, сармати. Матеріал до теми «Давні слов’яни та їхні сусіди». Країна кіммерія. Колись, у IX—VII ст. до н. е., на берегах Чорного та Азовського морів жив таємничий народ кіммерійців.


НА ТЕМУ: «СУСІДИ східних слов'ян. Кочівників та Візантії. » Виконав: студент 14 групи 1 курсу. Східні слов'яни відставали від західних країн - Франції, Англії. Візантійська імперія і Арабський халіфат з їх розвиненоюдержавністю, високою культурою, писемністю стояли для нихна недосяжній висоті, але східні слов'яни йшли нарівні з землямичехів, поляків, скандинавів, значно випереджали ще знаходилися накочовому рівні угорців, не кажучи вже про кочівників-тюркам, лісових угро -фінських жителів або живуть ізольованою і замкнутою життям.


Зародження державності у східних слов'ян. Новітні наукові знахідки і відкриття дослідників української минувшини в основному підтверджують висновки видатного вченого. Про існування державних союзів слов'янських племен на території України, зокрема, свідчать численні пам'ятки, знайдеш під час археологічних розкопок стародавніх городищ Подніпров'я, Подністров'я, Побужжя. Хто ж такі анти? Що нам про них відомо? Свідчення візантійських, готських, латинських та арабських авторів VI—VII ст. про антів — перші незаперечні історичні згадки про слов'янські племена на східноєвропейській рівнині. Як повідомляли.


Слов’яни під час Великого переселення народів. Розселення племінних союзів східних слов’ян на території України. Сусіди східнослов’янських племен. Етнічні та державотворчі процеси в період утворення Київської Русі. Слов’яни під час Великого переселення народів. Викладення цього питання доцільно розпочати з визначення поняття «Велике переселення народів». Мій конспект. Велике переселення народів — рух племен і народів у ІІ—V ст. н. е. в різних напрямках Європи, що розпочався з вторгнення племен гунів у північну частину Римської імперії. Робота з картою. Використовуючи карту атласу, випишіть до .


Схожі публікації. Урок узагальнення з теми «Давні слов'яни та їхні сусіди». Слов'яни під час Великого переселення народів. Слов'яни напередодні Великого переселення народів. Античні міста-держави в Північному Причорномор'ї. Урок узагальнення з теми «Пізня Римська імперія». Отримати сертифікат. За жанром. Розробки уроків (39338). Матеріали до уроків (45209). Планування (1811). Контрольні роботи (3169).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу