організація обліку основних засобів та їх зносу на підприємстві диплом

дипломная работа на тему Облік основних засобів та аналіз ефективності їх використання по предмету Бухгалтерський облік. Сутність засобів і завдання їх обліку. Організація, шляхи вдосконалення обліку основних засобів на підприємстві. Аналіз забезпеченості підприємства основними засобами. Шляхи та резерви підвищення ефективності використання основних засобів на підприємстві. Рубрика. Бухгалтерский учет и аудит. Вид. дипломная работа. Язык. украинский. Нарахування зносу в міжнародній практиці і розмір прибутку. Первинні документи для обліку основних засобів. Напрямки підвищення рівня завантаження основних фондів.


С. Кузнеця. Організація обліку основних засобів на підприємстві. Анотація. Розглянуто особливості обліку та використання основних засобів підприємства. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення організації обліку основних засобів підприємства. Проаналізовано можливі шляхи вдосконалення обліку основних засобів на підприємстві та намічено шляхи підвищення ефективності. Аннотация. Значення основних фондів, як фундаменту економічного розвитку суспільства, визначається економічною сутністю та їх місцем у поширеному виробництві, у покращенні показників роботи промисловості та підвищенням її ефективності.


Мета роботи: розглянути детальну класифікацію і структуру основних засобів, особливості організації аналітичного і синтетичного обліку об’єктів основних засобів, контроль за їх використанням в господарстві, удосконалити систему організації бухгалтерського обліку основних засобів та надати пропозиції щодо підвищення ефективності їх використання , страница 1.


2.7. Методика та організація обліку руху основних засобів підприємства в умовах комп»ютеризації63. Розділ 3. Методика та організація внутрішнього контролю руху основних засобів 70. Саме тому тема дипломної роботи “ Облік і контроль руху основних засобів” є досить актуальною. зносу (амортизації) основних засобів; відображення в обліку витрат на ремонт основних засобів; визначення результатів від ліквідації, а також збитків від списування не повністю амортизованих об»єктів основних засобів; виявлення зайвих та морально застарілих основних засобів. В ТОВ „УНІК „Ореол” в первинному обліку використовують документи первинного обліку.


Основними завданнями організації обліку і контролю наявності та руху основних засобів є: - контроль за збереженням основних засобів; - правильне і своєчасне документальне оформлення та відображення в регістрах обліку надходження, внутрішнього переміщення і вибуття об'єктів основних засобів; - правильне обчислення та відображення в обліку сум зносу основних засобів; - контроль за витратами на ремонт основних засобів, ефективністю використання основних засобів . - строк корисної експлуатації основних засобів та інших необоротних матеріальних активів; - одиницю обліку основних засобів


Глава 1. Організація обліку основних засобів 6. §1.1. Поняття, класифікація і - оцінка основних засобів. 6. Роль основних фондів у діяльності підприємства, соціальній та розвитку економіки нашої країни величезна. Склад основних фондів та його стан визначають подальше вдосконалення виробництва, рівень конкурентоспроможності вироблених підприємством товарів, виконуваних робіт, послуг. Від розміру й динаміки вікових характеристик основних фондів і найбільш активній частині: машин і устаткування, великою мірою залежить технічний рівень і той ефективність виробництва.


Деякі автори ототожнюють поняття “основні засоби” та “основні фонди” зазначаючи, що вони є засобами праці які використовуються у виробництві протягом тривалого часу. Інші автори вважають, що основні засоби – це матеріальні активи, що використовуються лише у виробничому процесі, тобто більш ні на що вони впливу не мають, а це є невірним тлумаченням, адже основні засоби використовуються підприємством у всій його господарській діяльності. Оцінка основних засобів на підприємстві ТОВ «Поліграф-Сервіс», залежно від моменту її проведення та стану засобів, може здійснюватися за такими видами . Залишкова вартість - різниця між первісною(переоціненою) вартістю та сумою зносу основних засобів.


Зокрема, виявлено, що неефективна організація обліку основних засобів, використання низки недоцільних форм носіїв інформації та ірраціональність схем документообігу призводять до неоптимального про-цесу використання зазначених активів підприємствами. Задля усунення негативного впливу названої пробле-матики пропонуємо до впровадження низку теоретичних та практичних рекомендацій, що дасть змогу підвищити ефективність процесу управління обліком основних засо-бів. Оптимізаційний механізм обліку основних засобів на підприємстві. 1 Етап Побудова оптимальної структури обліку з урахуванням таких факторів. Ведення інвентарних карток обліку основних засобів та їх зберігання у систематизованій.


Зокрема, виявлено, що неефективна організація обліку основних засобів, використання низки недоцільних форм носіїв інформації та ірраціональність схем документообігу призводять до неоптимального про-цесу використання зазначених активів підприємствами. Задля усунення негативного впливу названої пробле-матики пропонуємо до впровадження низку теоретичних та практичних рекомендацій, що дасть змогу підвищити ефективність процесу управління обліком основних засо-бів. Оптимізаційний механізм обліку основних засобів на підприємстві. 1 Етап Побудова оптимальної структури обліку з урахуванням таких факторів. Ведення інвентарних карток обліку основних засобів та їх зберігання у систематизованій.


Всі основні засоби, які надходять на підприємство, закріплюються за матеріально-відповідальними особами. Аналітичний облік основних засобів ведуть в інвентарних картках, які є спеціалізованими для кожного їх виду: для будівель, споруд, машин і обладнання, групового обліку однотипних об'єктів. Інвентарні картки містять інформацію про технічні особливості об'єкта, їх інвентаризаційний номер, первісну вартість, норму амортизації тощо. В даних реєстрах також відображають зміни у вартості основних засобів та суму зносу при переоцінці основних засобів. Інвентарні картки на основні засоби та інші необоротні активи, що надійшли або вибули протягом місяця, зосереджують в картотеці окремо.


Об'єкти основних засобів, внесені в статутний капітал підприємства. Об'єкти основних засобів, придбані за рахунок коштів цільового фінансування. Безкоштовно отримані об'єкти основних засобів. Облік орендованих основних засобів. Оформлення в обліку основних засобів, отриманих підприємством на умовах операційної оренди. Облік амортизації основних засобів. Амортизація інших необоротних активів. Використовувані рахунки (субрахунку) для нарахування амортизації.


Для ведення бухгалтерського обліку основні засоби та інші необоротні матеріальні активи класифікуються за групами, які відповідають назві рахунків, призначених для обліку основних засобів. створених, безоплатно отриманих необоротних матеріальних активів на підприємство (за первісною вартістю); сума витрат, пов'язаних з поліпшенням об'єкта (реконструкція, модернізація), що призводить до збільшення майбутніх економічних вигод, первісно очікуваних від використання об'єкта; сума дооцінки вартості об'єкта необоротних матеріальних активів. Знос основних засобів - сума амортизації об'єкта основних засобів, накопичена з початку строку їх корисного використання.


засобів. Організація бухгалтерського обліку на підприємствах регламентується рядом законодавчих актів. Вдало подано облік руху основних засобів та документування господарських операцій, а також розрахунок амортизаційних відрахувань за різними методами в підручнику Ф.Ф. Бутинзе „Бухгалтерський фінансовий облік” [4]. Проте цей підручник не призначений для сільськогосподарських вузів і тому в ньому не відображено специфіку обліку засобів у сільськогосподарському господарстві. 2.2 Амортизація (знос) основних засобів. Під впливом часу, сил природи та в процесі експлуатації основні засоби поступово зношуються. Вони втрачають свої первинні фізичні якості.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу