монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв

Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв. 2 організація і способи проведення електромонтажних робіт. 2.1 Загальні питання організації електромонтажних робіт Структура електромонтажного управління. Питання організації проведення електромонтажних робіт виникає в основному при: ü будівництві нового об’єкта; ü реконструкції підприємства або його окремих дільниць; ü модернізації виробництва та капітальному ремонті; ü впровадженні нового технологічного обладнання. При будівництві нового об’єкта організація виконання будівельних та монтажних робіт охоплює широке коло питань, серед яких


Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв. Затверджено Вченою радою Вінницького національного технічного університету як лабораторний практикум для студентів спеціальності «Електричні системи і комплекси транспортних засобів» «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод». Протокол № 4 від 28 листопада 2008 р. Вінниця ВНТУ 2009.


Монтаж і налагоджування електромеханічних пристроїв. Код модуля: ЕМА_6016_С01. Послідовність проведення монтажу розподільчих пристроїв трансформаторних підстанцій, електричних машин та систем керування. Підготовлений фахівець повинен уміти: Читати та аналізувати електротехнічні схеми і, на їх основі, проводити монтаж електрообладнання; Проводити налагодження систем управління та керування електротехнічним обладнанням. Спосіб навчання (аудиторне, дистанційне навчання)


вимоги по монтажу та налагоджуванню електромеханічного обладнання; Уміти: працювати з проектною документацією; монтувати електромеханічне обладнання . Зміст навчального модуля: Загальні відомості щодо організації монтажу та налагоджування. Монтаж і налагоджування електричних мереж. Монтаж і налагоджування кабельних мереж до 10 кВ. Монтаж і налагоджування освітлювальних установок і комутаційної апаратури. Монтаж і налагоджування пристроїв заземлення та занулення. Монтаж і налагоджування електричних апаратів. Монтаж і налагоджування трансформаторних підстанцій та розподільних пристроїв. Монтаж і налагоджування конденсаторних. Рекомендована література


Метою викладання навчальної дисципліни «Монтаж і налагодження електромеханічних пристроїв» є вивчення студентами комплексу робіт з монтажу, налагодження електроустаткування: електричних машин і трансформаторів різної потужності. Завданням вивчення дисципліни «Монтаж і налагодження електромеханічних пристроїв» є придбання практичних навичок виконання монтажу окремих вузлів і.


Одночасно з пристроєм фундаментів виконується монтаж заземлюючих пристроїв - встановлюються штучні вертикальні і горизонтальні заземлювачі. Залізобетонні і дерев'яні опори встановлюються без фундаментів. Котловани для дерев'яних і залізобетонних опор розробляються спеціальними буровими машинами.


А. А. Видмиш, Є. Я. Блінкін, С. М. Бабій Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв Лабораторний практикум Міністерство освіти і науки України Вінницький національний технічний університет А. А Видмиш, Є. Я. Блінкін, С. М. Бабій Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв Затверджено Вченою радою Вінницького національного технічного університету як лабораторний практикум для студентів спеціальності «Електричні системи і комплекси транспортних засобів» «Електромеханічні.


Дисципліна «Монтаж і налагодження електромеханічних пристроїв». Предмет вивчення: способи монтажу, налагодження та експлуатації електромеханічного та електротехнічного обладнання (насамперед комплектних електроприводів постійного та змінного струму). Основні розділи: нормативні документи та техніка безпеки під час проведення налагоджувальних робіт, налагодження схем релейної автоматики, електричних машин постійного та змінного струму, систем імпульсно-фазового керування, автоматичних систем підпорядкованого керування, перетворювачів частоти. Види навчальних занять: лекції, лабораторні роботи.


Доставлені до місця монтажу електричні машини обережно розпаковують, очищають від стружки й пилу й уважно оглядають. Опір ізоляції обмоток і їхню цілісність перевіряють мегаомметром, підтягують болти й гвинти, особливо болти, що стягають активне залізо статора. Підшипники кочення - заповнюють у достатній кількості придатним для експлуатації змащенням. У підшипниках ковзання перевіряють зазори між вкладишами й шийкою вала, випробовують гасом масловказувальну й іншу масляну арматури. Перевіряється справність щіткового механізму, колектора й контактних кілець. Щітковий механізм повинен вільно пер.


Монтаж електрообладнання та електроустановок. Тема 1.1. Монтаж внутрішніх електромереж . 1. Устаткування і пристрої, застосовувані при електромонтажних роботах. Загальні вимоги до електропроводок. Електрична енергія до різних електроприймачів (світильників електродвигунів електричних печей і ін.) підводиться по провідникам різних конструкцій, до яких відносять провода, кабелі і різні струмопроводи.


Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв 27 За швидкохідністю: ü тихохідні – до 300 об/хв; ü середньої швидкохідності – від 300 до 1500 об/хв; ü швидкохідні – від 1500 до 6000 об/хв; ü надшвидкохідні – більше 6000 об/хв; Мікромашини можуть мати швидкості обертання від декількох обертів за хвилину до десятків тисяч обертів за хвилину. Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв 29 Таблиця 4.1 – Приклади умовних позначень форм конструктивного виконання електричних машин Група виконання Конструктивне виконання ІМ1 ІМ1001: на лапах з двома.


які правила монтажу електропроводки? які правила складання схеми для монтажу електропроводки? які етапи включає в себе монтаж електропроводки? Відповіді на ці питання ви знайдете в нашій статті. Регламентуюча документація. Перш ніж приступити до робот з облаштування електромережі, потрібно уважно вивчити Правила Улаштування Електроустановок (ПУЕ). Цей документ регламентує основні положення при роботі з електрообладнанням, завдяки чому досягається безпечність та надійність експлуатації електромереж. Після ознайомлення з основною документацією можна починати монтаж проводки. Всі роботи з облаштування такої системи можна умовно розбити на декілька етапів, кожний з яких має власні правила.


31 Технічна документація на монтаж регулюючих пристроїв . 32 Монтаж регуляторів пневматичних позиційних Р-1 та Р-2. Електронні регулятори, схеми підключення. 33 Техніка безпеки при монтажу приладів і засобів. Комплектно-блоковий метод будівництва включає підготовку будівельно-монтажного виробництва, у тому числі виготовлення блоків, які не включені в комплект постачання, роботи по їх встановлення, з'єднання і підготовки до експлуатації на місці використання, індустріальне спорудження інфраструктури об'єкта. 2.Блок, види блоків Блок — блочний пристрій (БУ) являє собою комплекс, складальну одиницю заданого рівня заводської готовності і монтажної технологічності, призначені для.


Електрообладнання спеціальних установок - Електроустановки житлових, громадських, адміністративних та побутових будинків. Подробности. Категория: Правила. 2.2.4. Груповий щиток - пристрій, у якому встановлені апарати захисту та комутаційні апарати (або тільки апарати захисту) для окремих груп світильників, штепсельних розеток та стаціонарних електроприймачів. 2.2.5. Квартирний щиток - груповий щиток, установлений у квартирі і призначений для приєднання мережі, від якої живляться світильники, штепсельні розетки та стаціонарні електроприймачі квартири. 2.2.6. Поверховий розподільний щиток - щиток, установлений на поверхах житлових будинків і призначений для живлення квартир або квартирних щитків.


Область професійної діяльності: організація і проведення робіт по технічному обслуговуванню, ремонту і випробуванню електричного і електромеханічного устаткування і автоматичних пристроїв в гірській галузі. Гірничиий електромеханік - це фахівець, що займається ремонтом і наладкою гірничо-шахтного устаткування, призначеного для видобутку корисних копалин. Профіль професії настільки широкий, що охоплює велику кількість устаткування, як електричного, так і механічного. Без гірського електромеханіка не зможе обійтися жодне вугільне підприємство, тому що гірський електромеханік відповідає за стан у.


Сервісне обслуговування електромеханічних пристроїв. Типова програма, методичні вказівки та контрольні завдання для студентів. Спеціальності «Електричні машини та апарати». Завданням дисципліни є вивчення: – вимог правил експлуатації електроустановок; – питань правильного вибору електричних машин і трансформаторів для заданого агрегату; – питань підготовки та установки електричних машин і трансформаторів на фундаменті та центрівки валів електричних машин; – засобів діагностування стану електричних машин і трансформаторів; – засобів ремонту та налагоджування електричних машин і трансформа-торів. – перелік домкратів та гвинтових пристроїв для монтажу.


Монтаж проводів і грозозахисних тросів потрібно здійснювати під тяжінням, без волочіння проводів по землі, що дає змогу забезпечувати відсутність механічних пошкоджень проводу та його забруднення, і як наслідок − зменшення витрати електроенергії на корону й радіоперешкоди. 6.3.1.2. Опори. - забезпечувати ремонтні бригади комплектами оснащення для ремонту та монтажу кабельних муфт, вимірювальною та випробувальною технікою. 6.4. Оперативно-технологічне управління. 6.4.1. Відповідно до Закону України «Про електроенергетику» в країні діє єдина централізована диспетчерська система ОТУ виробництвом, передаванням і постачанням електричної енергії.


7.1.2. Електрозварювальні установки, їх монтаж і розташування повинні відповідати: ГОСТ 12.2.007.8-75, ГОСТ 12.2.003-91, вимогам ПУЭ, Правил та інших НД, а також указівкам заводів-виробників електрозварювального обладнання. 7.1.3. Електрозварювальні роботи на об'єктах незалежно від форм власності і відомчого підпорядкування необхідно виконувати відповідно до вимог державних стандартів ГОСТ 12.3.002-75, ГОСТ 12.3.003-86. Робота дугових електропечей без фільтрокомпенсувальних пристроїв забороняється. При цьому наявність електромеханічного блокування в електромережі споживача є обов'язковим.


2. Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв: навч. посібник / [ГрабкоВ. В., БабійС. М., Мошноріз М. М. таін.]. 2/4. 9. Монтаж розподільних пристроїв напругою вище 1000 В. Знати технологію монтажу комплектних пристроїв внутрішнього встановлення, технологія монтажу комплектних пристроїв зовнішнього встановлення, послідовність монтажу вторинних кіл. Тести, питання. 2/


Навчальний посібник призначений для вивчення теоретичного курсу з дисципліни «Монтаж та налагоджування електромеханічних пристроїв» і буде корисним студентам електротехнічних спеціальностей. Чтобы скачать этот файл зарегистрируйтесь и/или войдите на сайт используя форму сверху. Регистрация.


При монтажі електродвигунів керуються спеціальними інструкціями заводів – виготовлювачів. Однією з основних операцій підготовчих робіт перед початком монтажу є перевірка фундаментів. Перевіряють бетон, який використовується для фундаментів. В склад підготовчих робіт входять підбір необхідних інструментів, вимірювальних приладів, такелажних механізмів із стропами, заздалегідь випробувальних за правилами «Госгортехнадзора».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу