картинку червоної книги україни

В України налічується понад 40 000 видів тваринного світу, серед них є і маловідомі. Багато представників фауни занесені до Червоної книги і охороняються у національних заповідниках. Пропонуємо відправитися у подорож , щоб своїми очима побачити вельми незвичайні і досить рідкісні тварини України. Топ 10 тварин занесених до Червоної книги України. 1. Ящірка Зелена. Опис.


Красная книга Украины призвана обобщить информацию о настоящем положении таксонов, которым грозит исчезновение. Основываясь на представленной информации, разрабатываются меры, нацеленные на охрану, воспроизводство и рациональное применение данных видов. До распада СССР в Украине не было собственной Красной книги. Документ назывался «Красной книгой Украинской ССР». После того, как был принят украинским правительством закон о Красной книге в 1994 г, был издан первый том, ставший официальным документом. В нем повествовалось о вымирающих видах, ареал которых предполагает нахождение на территории У.


Картинки/Фони. Класному керівникові. Музика / Мінусовки.


Червона книга України — офіційний державний документ, який містить перелік рідкісних, вразливих і зникаючих видів тваринного і рослинного світу у межах України, а також узагальнені відомості про сучасний стан цих видів і заходи щодо їх збереження. Занесені до Червоної книги України види підлягають охороні на всій території України, у межах її континентального шельфу та виключної морської економічної зони. Регулюється Законом України «Про Червону книгу України».


Тварини Червоної Книги України — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Їжак вухатий Ймовірно, чисельність виду в Україні не перевищує кілька десятків особин, проте ніколи не була високою. За останні 20 років відомо лише одна достовірна знахідка в окол. Луганська та по одній неперевіреній знахідці на Луганщині і Донеччині.


Розуміння необхідності ретельного обліку рідкісних і зникаючих видів організмів, зокрема рослин, зумовило створення Міжнародним союзом охорони природи й природних ресурсів Міжнародної Червоної книги, окремі випуски якої почали видавати з 1966 року. Види, занесені до Міжнародної Червоної книги, мають охороняти на терені всіх країн, де вони поширені. В даній презентації наведені окремі види тварин і рослин, що занесені до Червоної книги України. Джерело: ppt-online.org. Презентація на урок Біологія скачати.


Лілія лісова. Природна рослинність на території Україні збереглася на 19 млн. га і налічує понад 25 тис. видів рослин. Найбільш багатий видовий склад рослинності відзначається в Українських Карпатах - понад 2 тис. видів і Кримських горах - 2,3 тис. видів. Т ипи рослинних угруповань, які виділяють у межах України: ліси, степи, луки, болота. На рівнинах простежується широтна зональність з півночі на південь: змішані дубово-соснові ліси – діброви – лучні степи – різнотравно-типчаково-ковилові степи – злаково-полинові степи. У горах рослинні угруповання змінюються з висотою (висотна поясність).


Підсніжник звичайний Galanthus nivalis L. Вважають, що підсніжники - "квіти надії" -першими з'являються з-під снігу, засвідчують прихід весни. На Україні росте 3 вида підсніжника. У нас, на Хмельниччині, широко росповсюджений в дубово-грабових лісах підсніжник звичайний. Коротке життя підсніжників і дуже легко воно може обірватися. Вони вже зникли з околиць Києва і все рідше зустрічаються навколо…


"Тварини Червоної Книги України". Завантажити презентацію. Презентація по слайдам . Їжак вухатий Ймовірно, чисельність виду в Україні не перевищує кілька десятків особин, проте ніколи не була високою. За останні 20 років відомо лише одна достовірна знахідка в окол. Луганська та по одній неперевіреній знахідці на Луганщині і Донеччині.


На жаль, безліч видів тварин в світі знаходяться на межі життя і смерті. Не будемо розбиратися, чому так відбувається і хто в цьому винен (а винна, як правило, людина, і тільки в більш рідкісних випадках - природні фактори стають причиною вимирання). Краще помилуємося, поки ще є можливість: рідкісні тварини занесені до Червоної книги - ТОП-7.


Надруковано у розділі Квіти Червоної книги Мітки: Червона книга України Комментарі відсутні ». Рябчик гірський із Червоної книги України. Vitaliy. Рябчик гірський (лат. Fritillaria montana Hoppe) – це багаторічна, цибулинна, трав’яниста рослина із коротким вегетаційним періодом, яка належить. Надруковано у розділі Квіти Червоної книги Мітки: Червона книга України Комментарі відсутні ». Тюльпан Шренка – опис і фото. Vitaliy. У різних куточках Європи і Азії росте понад сто видів різних тюльпанів. Але найпершим з них люди почали вирощувати в своїх садах тюльпан Шренка. Надруковано у розділі Квіти.


В Україні перше видання Червоної книги здійснене 1980 року. Випуск другого видання Червоної книги України, присвячений рідкісним та зникаючим видам тварин, видано 1994 року, а рослинам і грибам - 1996 року. Слайд 5. Описание слайда . Чому Червона? У книзі сторінки різного кольору: Червоні листки – зникаючі чи під загрозою зникнення. Жовті листки – рідкісні види. Білі листки – які зустрічаються дуже рідко, їх завжди було мало на Землі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу