реферат внесок українських митців у духовну світову культуру

Світова культура — феномен глобальний. Національна культура є частково і джерелом світової культури, одночасно витікаючи з неї. Без глобальної культури не може бути регіональної, самобутньої національної і навпаки. Світовій культурі властивий інтегрувальний процес. Національні ж мають диференційований характер. Українська культура з давніх-давен зазнавала впливу зі сторони і в свою чергу, так чи інакше, впливала на інші культури, проявлялася у міжнародних відносинах різним чином. Спробуємо з’ясувати, яким чином це відбувалося протягом цілої історії української культури. За географічним векторо.


Україна – країна, багата на талановитих людей. На її території та поза її межами проживає значна кількість видатних українців, які збагатили світ своїми талантами. Родоначальник “Катюші” Мало хто знає, що предка міністра вуглепрому - Олександра Засядька - вважають родоначальником сучасної ракетної артилерії. Після служби в армії і виходу у відставку Олександр Дмитрович, продавши маєток батька, вирішив витратити всі гроші на створення ракетної зброї. Кілька років наполегливої праці принесли свої плоди - були створені ракети, які прицільно вражали ціль на відстані 6 кілометрів. Цей принцип взяли.


Вступ 3 1. Культура України за князівських часів 4 2. Українська культура в XIV — першій половині XVII ст. 7 3. Українська культура в XVIII – XIX ст. 11 Висновок 14 Використана література 15. Вступ. Світова культура — феномен глобальний. Національна культура є частково і джерелом світової культури, одночасно витікаючи з неї. Без глобальної культури не може бути регіональної, самобутньої національної і навпаки. Українська культура з давніх-давен зазнавала впливу зі сторони і в свою чергу, так чи інакше, впливала на інші культури, проявлялася у міжнародних відносинах різним чином. Спробуємо з’ясувати, яким чином це відбувалося протягом цілої історії української культури.


Він збагатив українську культуру не лише культивуванням української мови, але й своїми перекладами з західноєвропейської літератури. У 1932 р. після гострої критики за "втечу від життя", "ідеалізм" і "книжність" М. Рильський змушений був "перебудуватися" і став офіційним радянським поетом, автором "Пісні про Сталіна", поем "Марина", "Літо", "Україна". Значний внесок у розвиток культури на західноукраїнських землях зробив художник і громадський діяч І. Труш. Йому належить ініціатива створення у Львові "Товариства для розвою руської штуки" (1898 р.), "Товариства прихильників української літератури, науки і штуки'* (1905 р.), першого у Львові українського мистецького журналу "Артистичний вісник" (1905 р.).


Внесок українців у світову культуру та науку (варіант 1) — презентація з будь-якого предмету на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Літератори Українська література – визначна складова культури нашого народу. Поети, письменники, драматурги – втілювали своє світобачення, розкривали важливі проблеми людської особистості та життя взагалі. Слайд #10.


Презентація на тему: "Внесок українців у світову культуру та науку". Завантажити презентацію. Отримати код. Знаменитий зварювальник Перелік видатних українських вчених був би неповним без Євгена Оскаровича Патона - видатного спеціаліста в галузі зварювання і мостобудування. Патон першим сформулював принципи розрахунку і побудови клепаних мостів. Але світову славу він здобув як розробник технології зварювання спеціальних сталей. В роки війни його розробки були впроваджені у оборонну промисловість. Саме завдяки Патону і його розрахункам вдалося у вісім (!) разів знизити затрати при виготовленні танка Т-34.


реферат Творча спадщина Л.Українки, ї внесок у розвиток духовної культури українського народу. Информация: Тип работы: реферат. Добавлен: 07.07.2014. Год: 2014. Леся Українка належить до митців, які пережили свій час , її літературна спадщина стала однією з вершин художньої свідомості українського народу і разом з тим видатним явищем світової літератури. Ім'я поетеси овіяно всенародною любов'ю. Народ свято шанує пам'ять поетеси. Її іменем названі школи, вузи, театри, бібліотеки, вулиці, серед них - педінститут у Луцьку, театр у Києві, Луцьку, Сурамі, Канаді. Образ поетеси увічнений в живописі, графіці, поезії, прозі, драматургії. Бiографiя.


1 слайд. Описание слайда: Внесок українців у світову культуру. 2 слайд. Описание слайда: Кожен народ, створюючи власну національну культуру, тим самим робить внесок у світову культуру, здійснюючи за її допомогою зв'язок з навколишньою природою та іншими народами. В результаті такого спілкування відбувається взаємне культурне збагачення. І як наслідок — різні культури розвиваються, ускладнюються, стають набагато різноманітнішими. Українська козацька культура не тільки ні в чому не поступалась іншим європейським національним культурам, а й викликала їхній подив і захоплення. Між Україною та іншими країнами Європи налагоджуються широкі культурні зв'язки. 4 слайд.


Людина і світ. 11 клас: Опорні конспекти. Внесок українців у світову науку і культуру. Культура нашого часу постає єдиним, вселюдським досягненням, у якому злилися струмки національних культур. Розширяються можливості взаємозбагачення культур на основі загальнолюдських цінностей. Відбувається органічне поєднання національного і загальнолюдського, що є необхідною передумовою розвитку та збагачення кожної культури. Україна дала світові перлини філософської, релігійної, літературної та художньої творчості, які ставлять наш народ в один ряд з іншими розвиненими та культурними націями світу. Україн.


В презентації розкрито внесок українців у світову культуру від часів Київської Русі до ХХІ століття. зокрема, в галузі архітектури, літератури, науки та техніки, пісенного та кіномистецтва, живопису. Матеріал можна використовувати при вивченні відповідних тем з історії, під час підготовки до ЗНО з історії України, у виховній роботі.. Презентація на урок Історія України скачати.


Духовна культура України перед викликами часу (до 150-річчя Д85 заснування «Просвіти») : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 23 квіт. 2018 р.). – Харків : Право, 2018. тичної конференції «Духовна культура України перед викликами часу (до 150-річчя заснування «Просвіти»)», в яких висвітлені актуальні питання духовного буття сучасної України, національної ідентифікації та збереження культурної пам’яті. Відповідальність за достовірність наданих матеріалів несуть автори. ної традиції, роблячи вагомий внесок не лише у формування і активізацію ідеї української державності, але і збереження українців як нації.


Тема работы: Музичні митці України по предмету Культура и искусство. Размер: 36.32 КБ. Содержит 34954 знака, 0 таблиц и 0 изображений. . Одним із творців українського хорового стилю у духовній музиці був М. Березовський (1745-1777). Він узагальнив досягнення вітчизняної та західноєвропейської хорової музики у хорових духовних композиціях. Його твори вирізняються вишуканістю й художньою досконалістю ("Літургія", "Причасні вірші"). Навчався в Київському духовному училищі. Замолоду співав у митрополичому хорі в Софійському соборі, був першим солістом хору Михайлівського Золотоверхого монастиря. Мав чудовий баритон.


Григорій Сковорода (1722—1794) — найвидатніша постать у культурному житті України XVIII ст. Філософ і пост, педагог і музикант, знавець латини, старогрецької, староєврейської, польської, німецької, російської мов, він розвинув комплекс ідей, актуальних для свого часу, став не лише ідейним предтечею нової української літератури, а й творцем найзначнішого вчення в історії української філософської думки.


Реферати зі світової літератури. ГДЗ. Літературознавство. Реферати зі світової літератури. Запитання до української літератури. Запитання до зарубіжної літератури. Своїми творами "Слово, чому ти не твердая криця." та "Давня казка" поетеса порушила проблему, що хвилювала митців усіх народів роль поета у житті суспільства. Справжніми шедеврами світового мистецтва можна вважати інтимну та пейзажну лірику поетеси. Природа Волині, Поділля, морські хвилі під місячним світлом справляють незабутнє враження.


Внесок українців у світову культуру. Опубліковано: musicteacher Вт, 2013-08-27 21:32. Матеріали до уроків. Презентації. 0. Презентація коротко розповідає про О.Архипенко, К.Білокур, А.Ігнащенко, І.Миколайчука, М.Скорика, Б.Ступку та їх внесок у світову культуру. Автор: Климчук Маріанна Олександрівна, вчитель Долішньошепітського НВК Вижницького району Чернівецької області.


Україна — батьківщина 5 Нобелівських лауреатів 1908 рік - Ілля Мечніков, знаменитий бактеріолог і імунолог. Народився в селі Іванівка Куп’янського уїзду на Харківщині. Сьогодні винаходи українських вчених мало відомі в світі. Але ж наші співвітчизники залишили глибокий слід в історії світової науки. Згадаємо лиш декілька вчених українського. Родоначальник “Катюші” Багатьом з нас відоме прізвище Засядько. Для більшості українців воно асоціюється з міністром вугільної промисловості СРСР при Сталіні, на честь якого названа українська шахта, де стаються аварії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу