історія україни - левицька н.м.

Історія України - Левицька Н.М. Навчальний посібник містить системний виклад визначальних подій української історії, подає науково виважені й коректні оцінки подій і явищ, розкриває місце і роль України в сучасному світі. Зміст посібника і його структура подані у відповідності з вимогами Болонського освітнього простору і кредитно-модульної системи організації навчального процесу. У додатках наведено змістовну інформацію, яка збагачує модулі посібника. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів. Він може бути використаний викладачами гуманітарних дисциплін різного профілю, а т.


Історія України. Те, що потрібно на ЗНО. вернуться к странице. Записи сообщества Все записи Поиск записей Запись на стене. Історія України. Те, що потрібно на ЗНО. запись закреплена. 4 апр 2013. Действия. Пожаловаться. Історія України - Левицька Н.М. Бібліотека українських підручників. Історія України - Левицька Н.М. Бібліотека українських підручників pidruchniki.ws. Нравится Показать список оценивших. Поделиться Показать список поделившихся.


І Історія України / Н.М. Левицька, В.О. Колосюк, С.Б. Буравченкова та ін.: Навчально-методичний посібник (за ред. проф. Н.М. Левицької) – К.: Кондор-Видавництво, 2015 – 336 с. ISBN У пропонованому навчально-методичному посібнику висвітлюються події вітчизняної історії з найдавніших часів і донині з урахуванням сучасних досягнень історичної науки. Лекційний матеріал поданий у компактному, лаконічному викладі, легкому для сприйняття.


Учебное пособие содержит системное изложение главных событий украинской истории, представляет научно взвешенные и корректные оценки событий и явлений, раскрывает место и роль Украины в современном мире. Содержание пособие бника и его структура представлены в соответствии с требованиями. Болонского образовательного пространства и кредитно-модульной системы организации учебного процесса.


Історія України / В.О. Колосюк, Н.М. Левицька, С.Б. Буравченкова та ін.: Навчально-методичний посібник. – К.: НУХТ, 2011 — 308 с. Рецензент В.Ю. Балтін, канд. філософ. наук. Укладачі: В.О. Колосюк, канд. іст. наук, Н.М. Левицька, канд. іст. наук, С.Б. Буравченкова, канд. іст. наук, С.І. Береговий, канд. іст. наук, Є.Е. Кобилянський, канд. іст. наук, М.А. Бухальська, канд. іст. наук. АНОТАЦІЯ. У пропонованому навчально-методичному посібнику висвітлюються події вітчизняної історії з найдавніших часів і донині з урахуванням сучасних досягнень історичної науки. Видання подається в авторській редак.


Левицька Н. М. Історія України. Україна в світі: історія і сучасність : навч. посіб. – К. : Кондор, 2010. – 418 с. Мокрий В. Церква в житті українців. – Львів, 1993. – С. 106. – К., 1994. Грушевський М. Ілюстрована історія України. – К., 1990. Грушевський М.С. Очерк истории украинского народа. – К., 1991. Гуржій О. Українська козацька держава в другій половині XVII-XVIIIст.: кордони, населення, право. – К., 1996. Гуржій О., Чухліб Т.Гетьманська Україна.


У травні 1917 Левицький — делегат Першого Українського військового з'їзду. У червні того ж року був кооптований до складу обраного з'їздом Українського генерального військового комітету, завідував його юрисконсульським відділом. У січні—лютому 1918 брав участь у переговорах про мир із представниками країн Четверного союзу в м. Берест-Литовськ. Разом з іншими делегатами Української Народної Республіки (Олександром Севрюком і Миколою Любинським) він 9 лютого 1918 поставив свій підпис під Брестським мирним договором УНР з державами Четверного союзу. Інститут історії України НАН України. цей день в історії.


« ‹ › » Іван Нечуй-Левицький. Світогляд українського народу. Ескіз української міфології. Про видання. На першій та четвертій сторінках обкладинки використано фрагменти з народної картини «Козак Мамай з двома дівчатами» та І. І. Лисенко «Івана Купала», на форзаці — «Витинанка» Л. М. Процик. Текст друкується із збереженням авторської орфографії за виданням: Світогляд українського народа. Ескіз української міфології.


Історія української літератури XIX століття: у 2 кн. Кн. 1: підручник. За ред. акад. М.Г. Жулинського, Київ 2005, с. 656. Розглянуто літературний процес в Україні 60–90-х років XIX ст. Проаналізовано розвиток реалістичних і натуралістичних тенденцій, виокремлено літературні портрети П. Куліша, Л. Глібова, С. Руданського, Ю. Федьковича, І. Франка, І. Нечуя-Левицького, Панаса Мирного, Б. Грінченка, Я. Щоголева, І. Манжури, П. Грабовського, М. Кропивницького, М. Старицького, І. Тобілевича (І. Карпенка-Карого). Іван Нечуй-Левицький (Н. Є. Крутікова) Панас Мирний (О. В. Майдан) Борис Грінченко (Н. В. Левчик). Поезія 80—90-х років (М. П. Бондар) 475.


Затверджено Міністерством освіти України як навчальний посібник д л я студентів ф ілологічних спеціальностей вищ их навчальних закладів. КИШ «л и б ід ь *. 1997. Б б к 83.34УКРІЯ73 1-90. Розаовсюдження та тиражування Сез офіційного дозволу видавництва заборонено. НовіїЛ крок й освоєнні традиційної для україн сько ї лі-м^рйгури теми села становили твори і. Нечуя-Левицького, ІІягг«св Ми|)ііого, Б. Грінченка, почасти О. Кониського та Іитіїх, позначені соціально й художньо глибоким відтво-річіііям як загальних процесів, так і поведінки окремих людських громад і їх членів: не колекціонування фактів иііродпої темноти, духовного понівечіння людини, не зобра­ ження ідіотизму.


Історія і культура україни. Дніпропетровськ 2016. Міністерство освіти і науки України Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. В.В. Іваненко, Г.Г. Кривчик. Історія і культура України. Електронний підручник для студентів природничих і технічних спеціальностей. Дніпропетровськ 2016. Історія і культура України [Текст]: електрон. підручник для студ. природнич. і техн. спец. / В.В. Іваненко, Г.Г. Кривчик. – Д.: ДНУ ім. Олеся Гончара, 2016. – 206 с.


Історія України – це шлях боротьби українського народу за свою незалежність. До її здобуття доклали зусиль багато поколінь українців-патріотів. Нині Україна є повноправним членом світо-вої спільноти цивілізованих країн як держава, що має право не лише на самостійний поступ у майбутнє, а й на власну історію. Історія українського народу насичена яскравими сторінками як блискучих перемог визволення, так і поразок, що повертали його до попереднього стану.


Історія України – це шлях боротьби українського народу за свою незалежність. До її здобуття доклали зусиль багато поколінь українців-патріотів. Нині Україна є повноправним членом світо-вої спільноти цивілізованих країн як держава, що має право не лише на самостійний поступ у майбутнє, а й на власну історію. Історія українського народу насичена яскравими сторінками як блискучих перемог визволення, так і поразок, що повертали його до попереднього стану.


ІСТОРІЯ УКРАЇНИ. підручник. для студентів неісторичних спеціальностей вищих навчальних закладів. За редакцією д.і.н., проф. М. І. Бушина, д.і.н., проф. О. І. Гуржія. Черкаси: Український літопис - 2016. УДК 94(477) (075,8) ББК 63.3 (4-УКР). М. Грушевський в своїх працях «Історія України-Руси», «Очерк истории украинского народа», «Ілюстрована історія України» та ін. встановив періодизацію українського історичного процесу. – Рання історія; – Київська держава; – Галицько-Волинська держава; – Литовсько-польська доба; – Доба козаччини та Хмельниччина; – Українське відродження кінця ХVІІІ – початку ХХ ст.


Що ж нового з історії України даного періоду ми дізнаємося, залучаючи твори письменника-реаліста І. Нечуя-Левицького як історичне джерело? Щоб відповісти на це питання, треба ретельно проаналізувати його основні твори, а розпочати варто з його першої повісті «Дві московки», надрукованої в журналі «Правда» у Львові в 1868 р. (№ 8 - 13), яка відразу привернула до себе увагу суспільства тими проблемами, що в ній порушувалися.Головна цінність цієї повісті для істориків - у показі наслідків миколаївської солдатчини, багаторічного перебування рекрутів-селян на. І. Нечуй-Левицький присвятив свою творчість зображенню рідного краю -України, яку змалку полюбив за її співучий та душевний народ, чудову природу.


Історія України в народних думах та піснях/ худож. В.І. Лопата. - К.: Веселка, 1993. Карби героїко-драматичної долі нашого українського народу тут постають крізь чесний голос невмирущої народної пісні, крізь відкриту душу правічної народної думи — саме в них найоб'єктивніше оживає історія України. І все це самобутньо й органічно поєднується з історичними розвідками Григор'єва-Нашого (справжнє прізвище Никифор Григоріїв), активного громадського і політичного діяча, члена Центральної Ради, міністра освіти в уряді Української Народної Республіки, пізніше керівника українського відділення радіостанції «Голос Америки».


Розвиток літератури і мистецтва в Україні. Невід'ємною частиною української культури були література і мистецтво. Література, літописання. Творчість деяких із них, особливо Олександра та Монтія Тарасевичів, Аверкія Козачківського, Григорія Левицького, безпосередньо вплинула на формування художнього напряму багатьох іконописних майстерень України та Росії. Головну увагу лаврські майстри зосередили на оформленні Успенського собору, який був одним із найбільших досягнень українського бароко. Отже, культура України XVI-XVIII ст. є складовою історії українського народу, який у тяжкій боротьбі за свою свободу і незалежність зумів не тільки зберегти, а й створити нові національні культурні надбання.


Б. Хмельницького, м. Мелітополь) Олександр РЕЄНТ, д.і.н. (Інститут історії України НАН України, м. Київ) Борис САВЧУК, д.і.н. (м. Івано-Франківськ) Михайло СТАНКЕВИЧ, д-р мистецтвозн. Історики Західної України міжвоєн-ного періоду та українського зарубіжжя В. Верига [2, с. 24–29], М. Голубець [4, c. 36–54], Д. Долинський, [7, с. 124–127], І. Карпинець [11, с. 67–69], М. Лозинський [26, с. 144–147], І. Нагаєвський [28, с. 58– 63], С. Ріпецький [31], С.


Історія України. Рівень стандарту Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. Редактор І. В. Красуцька Головний художник І. П. Медведовська. Чогось наша славна Україна зажурилася. А ми тую червону калину підіймемо, А ми нашу славну Україну, гей! гей! розвеселимо! Степан Ч а р н е ц ь к и й (з гімну Українських січових стрільців). Головою ЗУР обрали Костя Левицького. На її установчому засіданні проголошувалось, що вона є «репрезентацією всього українського народу на час війни». Рада виклала свої програмні засади в Маніфесті «До всіх народів цивілізованого світу», де намагалася привернути увагу громад-ськості до ідеї відродження української держави в межах її етнічних земель.


Змалку І. Левицький знайомився з історією України з книжок батьківської бібліотеки. Він жадібно читав історію М. Маркевича і Д. Бантиш-Каменського, Літопис Самовидця, але особливо хлопця зацікавила всесвітня література, що й спонукало його до поглибленого вивчення німецької та французької мов. Саме тоді майбутній письменник відчув смак до літературної творчості. На шпальтах галицьких часописів І. Нечуй-Левицький постав як палкий поборник розвитку національної школи в Україні. У статті "Органи російських партій" (1871) він обурювався політикою царського уряду, через яку українську мову "вигнано" з тих шкіл, де вона була запроваджена.


ІСТОРІЯ УКРАЇНИ. Навчальний посібник для семінарських занять. Львів – 2011. 2. УДК 94 (477)(075) ББК 63.3 (4УКР)я73. П 54. Рекомендовано до друку Вченою Радою Львівського державного університету фізичної культури ( протокол №11 від 5 липня 2011 року ). 23.Яковенко Н. Нарис історії середньовічної та ранньомодерної України / Н. Яковенко. – 2-ге вид., перероб. та розшир. – К.: Критика, 2005. – 584 с. Тема ІІ. Київська Русь. Галицько-Волинське князівство: зародження державності українського народу (ІХ – перша половина ХІV ст.)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу