презентація на тему мішані ліси україни

Зона Мішаних лісів України — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . У північній частині переважає сосна звичайна і дуб звичайний. Південніше частішають в лісах граб, береза, липа, осика, клен, вільха. Серед підліску зустрічається ожина, шипшина, барбарис, ліщина, малина. На заболочених місцях поширені брусниця і чорниця.


ЗОНА МІШАНИХ ЛІСІВ. Дещо про головне: Зона мішаних лісів займає північну частину України. Її поверхня рівнинна. Називається Українським Поліссям. На території зони багато річок. У зоні чотири пори року. РОСЛИНИ. У лісах рослини ростуть ярусами. Верхній ярус утворюють дерева. Середній , який називають підліском, - кущі. Нижній – трав'янисті рослини і гриби. У північній частині зони мішаних лісів переважає дерево сосна звичайна і листяне – дуб звичайний. Південніше ростуть граб, береза, клен. Підлісок утворюють кущі ожини, малини, бузини, глоду. На заболочених місцях поширена чорниця. Раннь.


План – характеристика природної зони Географічне положенняГеографічне положення РельєфРельєф КліматКлімат Внутрішні водиВнутрішні води ГрунтиГрунти Рослинний світРослинний світ Тваринний світТваринний світ Фізико-географічні країФізико-географічні краї Вплив господарської діяльності людини на природу лісостепу.Вплив господарської діяльності людини на природу лісостепу.


Презентація на тему: "Зона Мішаних лісів України". Завантажити презентацію. Отримати код. Play. 1 / 16. Скачати. "Зона Мішаних лісів України". Завантажити презентацію. У північній частині України знаходиться зона мішаних лісів (20% території країни). Її південна межа проходить приблизно по лінії Володимир-Волинський — Луцьк — Рівне — Житомир — Київ — Ніжин — Глухів. Зона лежить у південній частині Поліської низовини, тому її називають ще й Поліссям. Територія низовини майже плоска, з невеликим похилом до Дніпра і Прип'яті. Абсолютні висоти тут коливаються переважно від 200 до 90 м, найбільша висота — 316 м (Словечансько-Овруцький кряж). На рельєф території значний вплив мав льодовик.


Презентація на урок Географія скачати. Тема. Зона мішаних лісів Завдання уроку: Систематизувати знання про географічне положення зони мішаних лісів; Дати їй комплексну характеристику на основі знань про різні природні компоненти; Удосконалити навички роботи з різними тематичними картами та джерелами знань; Поглибити знання про взаємозв’язок та взаємозалежність природних компонентів


Презентация на тему Зона мішаних лісів к уроку по начальной школе. Знайдіть на карті зону мішаних лісів. Як ви розумієте вислів “мішаний ліс”? Назвіть рослини які ростуть в лісі? Чи є в лісі тварини? . Зона мішаних лісів розташована на півночі України і займає 20% її території і простягається на південь на 150-200 км. Cлайд 11. Рельєф – рівнинний, низовинний.


Презентация на заданную тему содержит 64 слайдов. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций в закладки! Презентации» Разное» Презентация Зона мішаних лісів. Зона мішаних лісів розташована на півночі України і займає 20% її території і простягається на південь на 150-200 км. Зона мішаних лісів розташована на півночі України і займає 20% її території і простягається на південь на 150-200 км. Слайд 11. Описание слайда


Инфоурок › География ›Презентации›Презентация по географии на тему" Зона смешанных и широколиственных лесов Украины". Презентация по географии на тему" Зона смешанных и широколиственных лесов Украины". Скачать материал. библиотека материалов. Зона смешанных и широколиственных лесов Украины Подготовила Лапина О.М. учитель географии КОШ №62. 2 слайд. Описание слайда


Презентація уроку: Мішані ліси. Презентація уроку до предмету Я і Україна, 4 клас. Тема: «Мішані ліси..» Cкачати презентацію уроку можна клікнувши на текст Скачати презентацію і встановивши MS PowerPoint. Надіслано вчителем міжнародного ліцею „Гранд” Попович Н.С. Источник — «edufuture.biz/index.php?title=Презентація_уроку:_Мішані_ліси.»


На заході України мішані ліси змінюються у південному напрямку широколистими, які поширюються до Передкарпатської височини і кордону з Молдовою. 3. Форми земної поверхні. Поверхня зони Полісся рівнинна. Тут переважають хвойні і широколисті ліси. Серед широколистих порід найбільш поширеним є дуб звичайний, серед хвойних - сосна звичайна. Ростуть граб, береза, вільха, осика, липа тощо. На крайньому заході переважає сосна з ялиною європейською, на сході — дуб звичайний. Тваринний світ Полісся багатий і різноманітний. Особливо цінними є мисливські тварини.


Зона мішаних лісів в Україні представлена однією природною провінцією (краєм) – Поліською . За особливостями поєднання ландшафтів її поділяють на такі фізико-географічні області: Волинське Полісся, Житомирське Полісся, Київське Полісся, Чернігівське Полісся, Новгород-Сіверське Полісся . Зона широколистих лісів в Україні має одну природну провінцію (край) – Західноукраїнську , яка поділяється на фізико-географічні області: Волинське Опілля, Мале Полісся, Розточчя й Опілля, Західноподільську, Північноподільську, Прут-Дністровську області.


Мішані ліси України поділяються на шість фізико-географічних провінцій Волинську Житомирську Київську Чернігівську Новгород-Сіверську Мале Полісся. ОХОРОНА ПРИРОДИ Для охорони і збереження природного довкілля на території зони організовано Шацький та Деснянсько-Старогутський національні природні парки. Поліський і Рівненський природні заповідники. Шацький національний природний парк. Створений згідно з Постановою Ради Міністрів УРСР від 28 грудня 1983 р. Підпорядкований Державному комітету лісового господарства України. Науковим куратором парку є Волинський державний університет ім. Лесі Украї.


Зону мішаних лісів в Україні називають Українським Поліссям Знаходиться на півночі, займає близько 20% території України. Рельєф – рівнинний, низовинний. Клімат помірно – континентальний. Старі самці відрізняються великою обережністю. КОСУЛЯ. Найбільший представник фауни України Живе біля водойм. При появі хижаків заходить глибоко в воду. Він в змозі проплисти багато кілометрів.


Зона мішаних лісів Мета: продовжити формувати уявлення про Україну; розкрити причину різноманітності природи в різних її куточках; ознайомити з особливостями природи зони мішаних лісів, рослинним і тваринним світом; розвивати спостережливість, уміння аналізувати, узагальнювати; виховувати дбайливе ставлення до природи. Робота з картою природних зон України (вчительська презентація слайд 2) - Що найбільше визначає погоду? . Оголошення теми та мети уроку - Наша мета — з’ясувати, що стало причиною цих змін, як природні умови впливають на рослинний і тваринний світ цієї зони, як людина впливає на цю зону та як намагається врятувати цей край від наслідків свого «володарювання».


У північній частині України знаходиться зона мішаних лісів (20% території країни). PowerPoint Presentation: У зоні сформувалась густа річкова мережа. Переважну частину раціону цієї тварини становлять фрукти, насіння, коріння і бульби. В Україні вид поширений у Карпатах (до висоти 1 800 м), у лісовій і лісостеповій смугах. PowerPoint Presentation: Дика свиня.


Дуже дякую за Ваші роботи. Чекаємо нових прекрасних презентацій !!!! Успіхів і натхнення! 1 Спам. 5 galyna_brylova • 8.16.43, 01 Квітня 2016 [Матеріал]. Щиро дякую за ваші презентації. Ви, розумничка!!! Успіхів Вам!!!! . Ваші презентації допомагають дітям цікаво подорожувати природними зонами. Дякуємо!!! 0 Спам.


Презентация на тему Зона мішаних лісів. Українське Полісся, предмет презентации: Биология. Этот материал содержит 95 слайдов. Красочные слайды и илюстрации помогут Вам заинтересовать свою аудиторию. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций ThePresentation.ru в закладки! Главная. Биология. Мультимедійний супровід уроків з курсу “Я і Україна Природознавство” 4 клас. Зона мішаних лісів. Українське Полісся. Автор Павлюк Ірина Юріївна. Мультимедійний супровід уроків з курсу “Я і Україна Природознавство” 4 клас. Зона мішаних лісів. Українське Полісся.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу