дати по історії україни

Історичні дати багатьох лякають, адже їх дуже багато. Однак, коли вони гарно укомплектовані, набагато легше їх повторювати чи вчити. Користуйтесь. Таблиця. Маємо гарну табличку з найважливішими датами з історії України. З нею можна готуватись онлайн або ж завантажити у форматі PDF. Зауважте, що це дуже повна таблиця, для зовнішнього тестування маємо іншу, спеціальну, за програмою ЗНО з історії України: Таблиця дат з історії України згідно з програмою ЗНО. А тепер переходимо до повної: Найважливіші історичні дати та події. 1 млн. років тому. Поява найдавніших людей на території сучасної України. 1 млн – 11 тис. років тому. Палеоліт або давній кам'яний вік. Близько 40–35 тис. років тому.


Див. розділи: Хронологія історії України — 1 (Доісторична, антична доба і середньовіччя) (1 млн р. до н. е. — 1500 р.) Хронологія історії України — 2 (Козаччина і Руїна) (1500 р. — 1700 р.) Хронологія історії України — 3 (Російська експансія) (1700 р. — 1900 р.) Хронологія історії України — 4 (XX століття) (1900 р. — 1990 р.) Хронологія історії України (з 1990 року: отримання незалежності і війна з Московією) (1990 р. — н.ч.) Збройні конфлікти в історії України. Періодизація історії України.


Обов'язкові дати на зно з історії України 2021. Електроні картки для запам'ятовування. Тренажер дат з історії України. Вчіть легко і швидко. Мої рекомендації щодо того, як краще запам’ятовувати дати ЗНО з історії України. Більше відео. Усі необхідні дати згідно програми ЗНО 2021, які вимагається знати напам’ять. Дати поділені за темами у хронологічній послідовності. Перша частина – теми 1-8, друга частина – 9 – 17, третя частина – 18 – 25, четвера частина – 26-31. Натисніть на посилання знизу, щоб перейти до завдань. Дати.


Історія України Словник-довідник. Історія України з найдавніших часів і до XXI ст. в датах (коротка хронологічна таблиця). Близько 1 млн років тому. Поява давніх (первісних) людей на території України. 150 - 10 тисяч років тому. Заселення території України первісними людьми. IV - III тисячоліття до н.е. Трипільська археологічна культура. Середина II тисячоліття до н.е. Формування племен і племінних об'єднань давніх слов'ян. І тисячоліття до н.е. - початок н.е. Кімерійці, скіфи, сармати, таври на території сучасної України. VI ст. до н.е. Початок грецької колонізації Північного Причор.


Скачати з сервера файл. "Хронологічні дати з історії України. Підготовка до ЗНО". 1 млн. до Р.Х. Палеоліт 10 тис. до Р.Х. Мезоліт 6000 до Р.Х. Неоліт 4000 до Р.Х. Трипільська культура Енеоліт 2000 до Р.Х. Бронзовий вік 900 до Р.Х. Початок Залізного віку 700 до Р.Х. Поява скіфів у південноукраїнських степах. * 1187 р. — Вперше в літописі згадується назва «Україна» стосовно південноруських земель. * 1199 р. — Об'єднання волинським князем Романом Мстиславовичем Галицького і Волинського і утворення Галицько-Волинського князівства. * 1199—1205 рр.


Історія автомобільного транспорту України. Морський і річковий транспорт України. Нормативно-правова база діяльності морського і річкового транспорту. Історія України у датах. 2 млн. років тому — поява первісних людей на Землі. 1 млн. років тому — поява первісних людей на території України.


Перелік дат, понять, персоналій, пам'яток та картосхем укладено відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання з історії України, затвердженої наказом МОНУ № 696 від 26.06.2018 р. для допомоги випускникам у підготовці до ЗНО-2020 та викладачам у підготовці до уроків.. Інші методичні матеріали на урок Історія України скачати.


Основні дати історії України. Тести з використанням візуальних джерел. Посібник для підготовки до ЗНО. Історичні персоналії. Хронологія історії України. Перелік пам 'яток архітектури та образотворчого мистецтва. Карти з історії України. Кросворди з історії України. Правила роботи з контурною картою. Як працювати з історичним джерелом.


IV–III тыс. до н. э. Трипольская культура — археологическая культура, распространенная в эпоху энеолита на территории Украины на запад от Днепра и в Молдавии, а также в восточной Румынии. IX—VII вв. до н. э. Проживание киммерийцев на территории Украины.


Таблиця дат з історії України згідно з програмою ЗНО. Стародавня історія України. IV - середина III тис. до н.е. - розселення племен трипільської культури на території України; V - VII ст. - Велике розселення слов'ян. Виникнення та розквіт Київської Русі. Культура України в другій половині ХІХ – початку ХХ ст. 1865 р. - відкриття Новоросійського університету. Українські землі у складі Російської імперії на початку ХХ ст. 1900 р. - утворення РУП, першої політичної партії Наддніпрянської України. Україна в Першій світовій війні. Серпень 1914 р. - утворення Головної української ради, формування легіону Українських січових стрільців, створення Союзу визволення України.


Для того щоб успішно скласти ЗНО з історії України потрібно запам’ятати дуже багато інформації – дати, поняття, терміни, персоналії, та пам’ятки архітектури та образотворчого мистецтва. Тільки уявіть, що відповідно до Програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України 2018 абітурієнту треба знати як мінімум.


Визначні дати з історії України. Розділи: До Дня незалежності України:Історія України та державотворення. 7 червня 2015 року виповнюється 128 років від дня народження С.А. Ковпака. Збитки, заподіяні Миколаєву німецько-фашистськими загарбниками. День Соборності України: історія виникнення традиції й свята. Утрехтська декларація про добре місцеве та регіональне врядквання в неспокійний час. Цей день в історії України: 22- вересня- День партизанської слави. 11 вересня: Хотинська битва. знайшли помилку в тексті? виділіть мишкою та натисніть: Меню. Про місто. Путівник по місту. Історія міста. Стати.


Підготовка до ЗНО з історії України. Вам пропонується обрати такі категорії. Кластери. Складаються з умови та 3 завдань до неї. В умові таких завдань розміщене візуальне джерело, уривок з історичного документа або тексту, що репрезентує історичну проблему. Завдання відповідають темам програми ЗНО з історії України (наказ МОН України від 26.06.2018 р. № 696). Карти(мапи). Це тестові завдання, що містять картографічний матеріал. Коментар до завдань (суто авторський) показує один з можливих шляхів розв'язку запропонованих завдань. Дати і події з історії України. Дати і події відповідають чин.


1 млн. р. тому поява перших людей на території України (с.Королеве на Закарпатті) 1 млн. р. тому – 11 тис. р. до н. е. палеоліт (давній кам’яний вік) 150 тис. р. тому поява на території українських земель неандертальців, початок льодовикового періоду 35 тис. р. тому поява на території України кроманьйонців 10 тис. р. до н. е. - 6 тис. р. до н. е. мезоліт (середній кам’яний.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу