диплом система масових електронних платежів в україні

Створення Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) в Україні за своєю масштабністю, складністю та витратами значно перевищує існуючу систему електронних платежів (СЕП) міжбанківського рівня. Тому НБУ була розроблена нова політика для створення цієї системи. Основні положення цієї політики полягають в тому, що


Тому для створення Національної системи масових електронних платежів населення за товари та послуги за допомогою пластикових карток у вересні 1995 року було засноване міжбанківське закрите акціонерне товариство “Українська національна розрахункова картка” (скорочено “Укркарт”). З того часу Українська НСМЕП пройшла довгий шлях розвитку, але досі її подальший розвиток залишається одним із пріоритетів НБУ. Размер файла: 20,4 Кбайт Фаил: (.zip). Скачать. Добавить в корзину. Занесено в корзину. Коментариев: 0.


Система електронних платежів — це платіжна система, яка забезпечує здій¬снення розрахунків у електронній формі між банківськими устано¬вами (та їхніми філіями) як за дорученнями клієнтів банків, так і за зобов'язаннями банків один перед одним. 2. Міжнародна платіжна система - система розрахунків між банками різних країн, що використовують єдині стандарти платіжних засобів. Міжнародна платіжна система - платіжна система, сфера діяльності якої поширюється на територію кількох країн. Платіжною організацією в такій системі може бути як нерезидент, так і резидент України.


Система електронних платежів забезпечує розрахунки банків та їхніх клієнтів у гривні в межах країни. СЕП обслуговує 97% міжбанківських платежів у державі, тому вона визнана системно важливою платіжною системою України. Національний банк створив державну систему електронних платежів - СЕП - для забезпечення розрахунків банків та їх клієнтів у гривні в межах України. Національний банк є Платіжною організацією та розрахунковим банком СЕП. СЕП забезпечує високий рівень безпеки і надійності переказу коштів між банками. СЕП обслуговує 96% міжбанківських платежів у державі, тому вона визнана системно важливою платіжною системою України.


СЕП побудована як деревоподібно-мережна структура. На її нижньому рівні містяться банки — учасники електронних розрахунків. Середній рівень СЕП представлений мережею регіональних розрахункових палат (РРП). Це підрозділ регіонального управління Національного банку, який обслуговує банки, що є учасниками СЕП відповідного регіону.


Нормативною базю Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) є Правила Національної системи масових електронних платежів, затверджені постановою Правління Національного банку України від 10.12.2004 р., № 620. Організаційна структура НСМЕП - це сукупність визначених Платіжною організацією суб'єктів, їх функці, прав і обов'язкі, а також сукупність відносин, що виникають між ними під час проведення переказу коштів та забезпечення діяльності НСМЕП. До складу НСМЕП входять: платіжна організація; члени НСМЕП; уч асники НСМЕП. У НСМЕП використовуються платіжні картки з платіжн.


Щоб надати цьому процесу більш організованого і динамічного характеру, НБУ і Уряд України прийняли рішення створити національну систему масових електронних платежів (НСМЕП). Відповідно до статті 40 Закону України «Про Національний банк України» з метою нормативної підтримки пілотного проекту НСМЕП НБУ у квітні 2000 р. затвердив Тимчасове положення про НСМЕП. При цьому враховувалися Закони України «Про банки і банківську діяльність», «Про захист інформації в автоматизованих системах», «Положення про порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх застосуванням», інші законодавчі акти.


Украї́нський платі́жний про́стір або «ПРО́СТІР» (попередня назва «Національна система масових електронних платежів (НСМЕП)») — українська платіжна система (абревіатура: ПС або НПС). Розрахунки за товари і послуги, одержання готівки в банкоматах та інші операції здійснюються за допомогою платіжних карток системи з магнітною смугою та EMV-чипом. Станом на 2019 рік близько 95% POS-терміналів, що працювали в Україні, приймали картки ПРОСТІР. В обігу перебувало понад 630 тис. карток. Готівку можна було.


В Україні також зроблено чимало: створено систему електронних міжбанківських платежів, впроваджено систему типа «клієнт-банк», використовуються банківські платіжні картки, як вітчизняних, такі міжнародних платіжних систем для безготівкових та готівкових розрахунків юридичних та фізичних осіб. Нині у банківській сфері України застосовуються чотири основні групи платіжних карток різних платіжних систем . - Національної системи масових електронних платежів. У першій групі лідирують такі банки, як «Аваль», Приватбанк, Перший український міжнародний банк, Укрексімбанк та деякі інші. Аналіз їх роботи свідчить, що ринок в Україні для емісії міжнародних карток обмежений.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐ Скачать бесплатно - дипломную работу по теме 'Організація безготівкового платіжного обороту в Україні та перспективи його розвитку'. Раздел: Банковское дело. Тут найдется полное раскрытие темы -Організація безготівкового платіжного обороту в Україні та перспективи його розвитку, Загружено: 2010-01-20.


Провівши запропоновані обчислення, можна пересвідчитися у тому, що, якби в Україні була створена справді загальнонаціональна система масових електронних платежів, вона мала б значний економічний економічний ефект не тільки для банківсько-фінансової галузі, але й для суміжних сфер застосування (на які припадає близько 50% загального народногосподарського ефекту від упровадження такої системи.


Работа по теме: Національної системи масових електронних платежів. Предмет: Банковское дело. ВУЗ: НЕТ. Для оцінки стану функціонування Національної системи масових електронних платежів в Україні необхідним також є визначити переваги і недоліки, потенційні загрози і можливості для функціонування НСМЕП, використовуючи SWOT-аналіз як метод стратегічного планування. Таблиця 3. SWOT-аналіз НСМПЕП. S (сильні сторони, переваги).


Метою створення Національної системи масових електронних платежів — НСМЕП є впровадження в Україні відносно дешевої, надійно захищеної системи безготівкових розрахунків, яка зорієнтована, здебільшого, на роботу в режимі непрямого доступу ( так званий режим оф-лайн). Система справді може вважатися дешевою, оскільки у неї практично найдешевша платіжна смарт-картка — близько 3 у.о. з ПДВ та низькі комісійні за міжбанківськими операціями, що має забезпечити участь в системі навіть клієнтів з малими доходами (пенсіонери, студенти, школярі тощо) і таким чином — залучити до банківської системи коштів.


Загальна характеристика Національної системи масових електронних платежів, мета її створення, сучасний стан і проблеми розвитку. Загальна структура Національної системи масових розрахунків за допомогою пластикових карток. Плани НБУ щодо розвитку НСМЕП. Реферат. з дисципліни “Інформатизація банківської справи”. на тему: “ Національна система масових електронних платежів ”. Черкаси-2008. План. Вступ. 1. Загальна характеристика Національної системи масових електронних платежів. 2. Сучасний стан і проблеми розвитку НСМЕП. 3. Плани НБУ щодо розвитку НСМЕП.


Національної системи масових електронних платежів у сфері торгівлі та послуг; створення ефективної системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом . Похожие работы. Грошова система країни — Курсовая работа. — Дипломная работа. Особливе місце в розвитку електронних банківських технологій посідає система "клієнт-банк". Шкудун Д. Моделювання роботи банку в системі електронних платежів // Вісник НБУ. Похожие работы. Порівняльна характеристика стану грошового обігу в . — Курсовая работа.


Главная Банковское дело Національної системи масових електронних платежів. < Пред. СОДЕРЖАНИЕ. След >. Сучасний стан та проблеми розвитку Національної системи масових електронних платежів. Національний банк України. - ПАТ "Мегабанк". 1 від 15.06.2008. Для оцінки стану функціонування Національноі? системи масових електронних платежів в Украі?ні необхідним також є визначити переваги і недоліки, потенціи?ні загрози і можливості для функціонування НСМЕП, використовуючи SWOT-аналіз як метод стратегічного планування. Таблиця 3. SWOT-аналіз НСМПЕП. S (сильні сторони, переваги). W (слабкі сторони, недоліки). · велика кількість держателів карток НСМЕП - фізичних осіб


- національну систему масових електронних платежів НСМЕП; - міжнародна платіжна система VISA International; - міжнародна платіжна система EUROPAY (>MASTERCARD) International . Міжнародні платіжні системи VISA International і EUROPAY (>MASTERCARD) International присутні в Україні з 1995 р. і реально почали працювати з 1997 р., коли українських банків стали повноправними членами цих систем.Эмитировано більш 800 тисяч карт (лідерами є ПРИВАТБАНК, ПУМБ,АВАЛЬ). Створенню системи електронних платежів до Україні, сприяло ряд причин


Впровадження системи електронних платежів України дало змогу досягти таких принципових результатів: прискорення виконання розрахунків та обігу коштів; зменшення документообігу; зменшення вірогідності фальсифікації міжбанківських розрахункових документів, завдяки чому знизилася прихована емісія, пов'язана з надходженням до обігу коштів, отриманих за підробленими документами; вивільнення грошової маси; посилення контролю за станом грошової маси у державі, поява нових можливостей впливу з боку Національного банку на цей стан . Аналізуючи стан розвитку електронного обігу в Україні, можна сказати, що в країні успішно розвиваються як система.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу