диктанти з української мови за 8 клас

Підсумкові диктанти для 8 класу з української мови на різні теми є у цій категорії сайта. Диктанти для 8 класу. А за вікном бабине літо. Жовтогаряча осінь стоїть над селом, розкинувши високо над землею блакитні небеса. По садах загуляли молоді падолисти, та ще срібне павутиння літає в повітрі, снує свою дивну пряжу над перелазами.


Багато всяких диктантів з української мови для 8 класу ви найдете у цьому розділі. Тому, любі наші школярі, якщо ви зараз не замислюєтесь ще у восьмому класі про те, чого хочете, про те, ким будете у майбутньому, куди будете поступати, ким станете, то згодом будете не тільки про це думати, а й продовжуватимете навчання, але вже у вузах, будете потім працювати. Для того, щоб у майбутньому було легше – не лінуйтесь, вчіться, працюйте над собою, над своїм саморозвитком, бо це дасть вам квиток у майбутнє. Адже, якщо зараз нічого не робити – то з часом все треба буде наздогнати, щоб чогось досягнути.


Диктант (від лат. dictare — повторювати; диктувати, наказувати) — форма письмового контролю в навчальних закладах середньої освіти, вправа для засвоєння або перевірки грамотності, що полягає в записуванні тексту, який диктується. Диктант може бути повторювальним або закріплювальним. Перший має на меті ознайомлення з правилами граматики і вправу в них. Він має бути повинен систематичним і складатися у зв'язку з пройденим об'ємом курса граматики.. Конспект на урок Українська мова скачати.


8 клас. Диктанти з рідної мови. 02.05.2015, 09:59. загрузка. « Заповіт» Т. Г. Шевченка. ( Коментований диктант, 136 слів ). До болю стискалося серце поета від думок про страждання рідного народу. в кріпацькій неволі, яку гнобителі намагалися видати за веління «всемогут-. нього справедливого» бога. І тоді з*явилася потреба сказати останнє слово. рідному народові, закликати народ порвати кайдани і вражою кров*ю окро-. пити волю, потреба висловити палку віру у світле майбутнє батьківщини, у велику, вільну, нову сім*ю, де і його, борця за щастя народу, згадають тихим. незлим словом. Так з*явився.


Гостромогильський НВК. Навчальні диктанти з української мови для 5-8 класів. З досвіду роботи вчителя української мови та літератури Яцюк Ольги Іванівни. 2015 р. У збірнику представлено різні види диктантів. Вони відповідають навчально-виховним вимогам програми з української мови та віковим особливостям учнів. Тексти дібрано так, щоб своїм змістом розширювали кругозір школярів, сприяли збагаченню словникового запасу учнів. 5 клас ТАРАСОВА КРИНИЦЯ Малим хлопцем Тарас Шевченко разом зі своїм дідом Іваном ходив пішки до Мотронинського монастиря, що в Чигиринському районі. Йшли вони довго, хоч вийшли з дому ще вранці. Надворі була спека, і придорожні притомилися.


8–11 êëàñè. ÒÅÐÍÎϲËÜ ÍÀÂ×ÀËÜÍÀ ÊÍÈÃÀ – ÁÎÃÄÀÍ. 2. ÁÁÊ 81.2Óêð-922 Ì33. Ðåöåíçåíòè: êàíäèäàò ïåäàãîã³÷íèõ íàóê, çàâ³äóâà÷ ²ÌÖÎ ì. Òåðíîï³ëü. Ì.Ì. Íèêîëèí. ìåòîäèñò ²ÌÖÎ Ð.Ô. Îðèùèí. 8 êëàñ. Ìàòóø Ð.Ð., Äîìàðåöüêà Ã.À. Ì33 Óêðà¿íñüêà ìîâà. Çá³ðíèê äèêòàíò³â. 8–11 êë. — Òåðíîï³ëü: Íàâ÷àëüíà êíèãà – Áîãäàí, 2006. — 64 ñ. ISBN 966-408-007-1. Ó çá³ðíèêó äèêòàíò³â âì³ùåíî òåêñòè, ÿê³ îõîïëþþòü óñ³ ïðàâèëà ç ñèíòàêñèñó ³ ïóíêòó-àö³¿ ó ïðîñòîìó ³ ñêëàäíîìó ðå÷åííÿõ çã³äíî ç ÷èííîþ ïðîãðàìîþ ç óêðà¿íñüêî¿ ìîâè ó 8–11 êëàñàõ. Òåêñòè äèêòàíò³â ìîæíà âèêîðèñòîâóâàòè ÿê ó ïðîöåñ³ çàñâîºííÿ ³ çàêð³ïëåííÿ îê.


8 класу. 8 клас. Синтаксис та пунктуація. Словосполучення і речення. Попереджувальні, пояснювальні, Коментовані диктанти. Феномен життя і здоров’я людини. І. Насамперед життя - це унікальне явище, феномен. СЛОВНИКОВІ ДИКТАНТИ. І. Впевнено йде, збереження здоров’я, світова громадськість, невід’ємні частини, розмаїття живого, перемоги українських параолімпійців, кількісні та якісні показники, алкогольне сп’яніння, генофонд нації, психічні та розумові вади, порушений обмін речовин, розвиток різних захворювань, наркотичні речовини, неповторна особистість, пізнавальна функція людини, завдяки пам’яті, обробляється інформація, життєві цінності.


А ще ж диктанти супроводжуються різними тестами, що ще більш ускладнює вивчення даного предмету. І тому наш сайт підготував для учнів посібник Тести й диктанти з української мови 8 клас Віра Крамар, Ірина Чайковська. Даний посібник містить в собі багато різних диктантів і типові тести. З допомогою даного посібника учні можуть готуватися до написання диктантів і тестів, які учні будуть виконувати лише на відмінні оцінки. Загрузка. Тести й диктанти з української мови 8 клас Віра Крамар, Ірина Чайковська. /publ/8_klas/ukrajinska_mova/testi_j_diktanti_z_ukrajinskoji_movi_8_klas_vira_kramar_irina.


Мова: українська. У посібнику подано тести й диктанти з української мови для учнів 8 класу. Пропонований матеріал охоплює всі теми відповідно до програми. Використання пропонованих тестів і диктантів рекомендоване під час здійснення поточного, підсумкового контролю, а також для самопідготовки. Скачали: {1662} | Коментарів: {0}. Всього коментарів: 0.


Українська мова є мовою українського народу. Отже, вона і тільки вона повинна бути рідною для кожного, хто вважає себе приналежним до української нації. Людина, яка не розуміє значення рідної мови, віддаляє себе від культурно-історичного досвіду і досягнень свого народу. Контрольні диктанти для 8 класу. Повторення та узагальнення вивченого у 7 класі. Україна.


Українська мова 8 клас - розробки уроків для шкіл з українською мовою навчання - 2016 рік. УРОК № 66 Контрольний диктант або тестування* за темою «Речення зі звертаннями, вставними і вставленими конструкціями». Контрольне аудіювання тексту художнього стилю. Тема. Контрольний диктант або тестування* за темою «Речення зі звертаннями, вставними і вставленими конструкціями». Контрольне аудіювання тексту художнього стилю. Мета: перевірити рівень засвоєння набутих знань та вмінь; розвивати логічне мислення, уміння узагальнювати та систематизувати матеріал; уміння сприймати на слух незнайомий текст і.


Райдер Олександра Авраменка. Теми майстер-класів. Кількість учасників. Технічні вимоги та фінансові умови. Диктант 44. Мальовнича Івано-Франківщина. Детальніше. Диктант 43. Запорізький дуб. Детальніше. Диктант 42. Перлини Закарпаття. Детальніше. Диктант 41. Божий слід. Детальніше. Диктант 40. Святогір'я. Детальніше. Пошук по сайту. Опитування. У підручниках української мови для 8-11 кл. (О.Авраменко) найбільшим недоліком є. • завеликий розмір книжки.


Диктанти підібрані з урахуванням вікових особливостей учнів. У кінці семестру перевіряються знання учнів з орфографії та пунктуації. Просмотр содержимого документа «Контрольні диктанти з української мови за І семестр. 11 клас "Найвищий закон справедливості", 8 клас "Тарасова верба", 6 клас "Тарас Шевченко"». Контрольний диктант. 11клас. Найвищий закон справедливості. У кожної людини є доля.


Мета: з’ясувати рівень орфографічної та пунктуаційної грамотності; удосконалювати вміння застосовувати теоретичні знання на практиці, розвивати орфографічну пильність, слухову пам’ять. Обладнання: текст диктанту. Завантажити: Тема: Контрольний диктант (8 клас. Українська мова) (Розмір: 11.0 KB, Завантажень: 12125).


Кожен диктант читається відповідно до методичних вимог: спочатку звучить повний текст для ознайомлення з його змістом, потім тричі кожне речення: для ознайомлення, для запису (з необхідними паузами) та для перевірки. Після написання диктанту весь текст знову звучить для перевірки. А все, що вам потрібно - це CD-плеєр або комп'ютер, аркуш паперу та ручка. Тож не гайте часу - мерщій до роботи! І, повірте, успіх не забариться. Бажаю вам тільки відмінних оцінок! Диктант №1. Бабин город. Диктант №2. Батькові сліди.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

галузеві комунальні норми україни норми часу на роботи з озеленення №27 від 05.02.2004

зошит для практичних робіт з хімії 9 клас

реферат на тему особливості філософії нового часу